3. Uluslararası Tarih Eğitimi Sempozyumu Başladı

3. Uluslararası Tarih Eğitimi Sempozyumu Başladı
25.06.2014
738
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 3. Uluslararası Tarih Eğitimi Sempozyumu başladı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Türkiye’de tarih öğretim yaklaşımlarının değişmeye başladığını söyledi. Özellikle ortaokulda ve lisede öğrenciyi bir tarihçi olarak kabul eden ve onları tarih yazımı metotları üzerinden eğitmeye çalışan bir anlayışın yerleşmeye başlamasının önemli olduğuna dikkat çeken Yelkenci, “Üniversitede de bilişsel yaklaşım temelli paradigmalarla desteklenen yeni tarih eğitimi yaklaşımlarına gelmiş bulunuyoruz. Bu anlayışa gelinmesinde bu tür sempozyumların ve son yıllarda bu konuda düşünen akademisyenlerin de büyük katkısı olduğunu düşünüyorum” dedi.

SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan da, sempozyumun en önemli amacının tarih eğitimi ile ilgilenen akademisyenleri ve tarih öğretmenlerini bir araya getirmek ve uluslararası katılımcıların katkılarıyla güncel literatürlerin farkedilmesini sağlamak olduğunun altını çizdi. İki yılda bir gerçekleştirilen sempozyum kapsamında bu yıl tarih eğitimi, eğitim tarihi ve tarih yazımı konuları üzerinde durulacağını belirten Prof. Dr. Karahan, Türkiye’deki üniversitelerden 109 bilim kurulu üyesiyle sempozyumun alandaki önemini açıkça ortaya koyduğunu ifade etti. Prof. Dr. Karahan, “Sempozyumun tarih uzmanları, araştırmacılar, akademisyenler ve öğrenciler için alandaki öne çıkan güncel konuları takip etme ve yeni tartışmalara açık olma adına çok etkili bir platform olacağına eminim” diye konuştu.

SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın ise, uluslararası katılımlı sempozyuma üniversite olarak ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını söyledi. Sempozyum sayesinde gerek Türkiye’den gerekse yurtdışından gelen değerli bilim insanları arasında paylaşım sağlanacağını kaydeden Prof. Dr. Yalçın, “Eğitim fakültemizin organizasyonu ile birlikte sempozyumun başarılı ve verimli bir şekilde geçeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye’den ve yurtdışından 40’tan fazla üniversiteden akademisyenin 162 bildiri ile yer aldığı sempozyum, 25-27 Haziran tarihleri arasında devam edecek.

25/06/2014 – ST

 
738 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.