Sisli

3 İstasyon 1 Ömür’ün Galası Yapıldı

05.10.2017

Sakarya Üniversitesi mezunu Mahmut Rıfkı Ünal’ın yazdığı ve yönettiği “3 İstasyon 1 Ömür” adlı belgesel filmin galası gerçekleşti.

Yürütücülüğünü Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Suzan Orhan’ın yaptığı ve SAÜ Bilimsel Araştırmalar Projeleri (BAP) desteği ile hayata geçirilen filmin ön gösterimi SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Film için düzenlenen galaya Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Kadriye Didem Atiş, Adapazarı Gar Müdürü Hüsamettin Töre, akademisyenler ve öğrencilerin katıldı.

Türkiye’nin en önemli tren yolu bağlantı noktalarından olan Sakarya’nın Adapazarı, Sapanca ve Arifiye ilçelerinin tren garlarının konu edinildiği belgesel filmde, tren istasyonlarının büyüsünün kaybolmayacağının ve istasyonların kentin simgesi olduğunun önemi anlatılıyor. Filmde 61 yılını bu trenlerde geçiren Orhan Okur’un tabiriyle ‘bu büyük sıcak yuvaların’ hikâyeleri izleyicilere sunuluyor.

İlgiyle izlenen ve büyük hayranlık uyandıran film gösteriminin ardından bir de söyleşi düzenlendi.

“3 İstasyon 1 Ömür” belgeselinin gösterimi ise 15 Ekim Pazar günü saat 19.00’da Adapazarı Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılacak.

04/10/2017 –  MEÖ