3 İstasyon 1 Ömür Görücüye Çıkıyor

29.09.2017
Sakarya Üniversitesi öğrencisi Mahmut Rıfkı Ünal’ın yazdığı ve yönettiği ‘3 İstasyon 1 Ömür’ isimli belgeselin galası 4 Ekim günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Ünal, Sakarya Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Projeleri (BAP) desteği ile hayata geçirdiği  belgesel film projesi ‘3 İstasyon 1 Ömür‘ , Türkiye’nin en önemli tren yolu bağlantı noktalarından olan Sakarya’nın Adapazarı, Sapanca ve Arifiye ilçelerinin tren garlarını konu ediniyor. Sakarya Üniversitesi, Arifiye Belediyesi ve Adapazarı Belediyesi’nin desteklediği belgesel, 61 yılını trenlerde pişmaniye satarak geçirmiş Orhan Okur’un hikâyesini, raylar, trenler ve  garlar ile kentin insanlarına sunmayı amaçlıyor.

3 İstasyon 1 Ömür belgeselinin gösterimi ise 15 Ekim Pazar günü saat 19:00’da Adapazarı Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılacak.

29/09/2017 – Sena G.