20. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi Düzenlendi

20. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi Düzenlendi
26.10.2022
587
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TÜRKMER) sevk ve idaresini yaptığı “20. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi” Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kongrenin açılış oturumunda konuşan SAÜ TÜRKMER Müdürü Prof. Dr. Köksal Şahin, Sakarya Üniversitesi olarak Türk Dünyası ülkeleriyle çeşitli platformlarda bilimsel bilgi üretme faaliyetini sürdüreceklerini dile getirdi. Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alparslan Ceylan ise kongrenin yirmincisini Manas Üniversitesi’nde düzenlemekten gurur duyduğunu dile getirdi.

Açılış oturumunda Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresinin gelecek yıl yine SAÜ TÜRKMER koordinasyonunda  Ankara Gazi Üniversitesinde gerçekleştirilmesi karara bağlandı. Kongrede bir konuşma yapan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, önümüzdeki yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100.yıl dönümü anısına Gazi Üniversitesi’nde Türk dünyası akademisyenlerine ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını aktardı.

2002 yılından bu yana aralıksız düzenlenen ve Avrasya coğrafyasının en kurumsal sempozyumu konumunda olan Kongreye; Azerbaycan, Macaristan, Makedonya, Moldovya, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Türkiye ve KKTC’den akademisyenler katılarak bildirilerini sundular.

 


587 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.