14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği

14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği
17.03.2014
781
A+
A-

14 Mart Tıp Bayramı, Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

SAÜ Tıp Fakültesi tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen kutlama etkinliklerine SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir ve çok sayıda akademisyen ile öğrenciler katıldı.

Tıp Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilerin hazırladığı “Tıp Öğrencisinin Gözünden” isimli fotoğraf sergisinin açılışı ile başlayan etkinlikte bir konuşma yapan Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, fakültenin Türkiye’nin dünya ile yarışan bir tıp fakültesi olmasını arzu ettiklerini söyledi. Bilişim çağında buna engel bir durum olmadığını ifade eden Prof. Dr. Elmas, “Sakarya’da içine kapanık bir fakülte olması kimsenin yararına olmaz. Tıp eğitimi artık kendi meslek bilgisinin dışına taşan bir hale geldi. Bilişim, mühendislik gibi başka alanlar da tıp eğitiminin içine girdi. Dolayısıyla daha esnek, dönüşüme, değişime açık öğrenciler yetiştirmek zorundayız” dedi.

Bu konuda gelen tüm talepleri karşıladıklarını ve desteklediklerini anlatan Prof. Dr. Elmas, “Üniversite olarak hiçbir zaman taviz vermeyeceğimiz iki konu var. Birincisi, öğrencilerimizin eğitiminin kalitesinden ödün verilmemesi; ikincisi de öğretim elemanlarımızın Türkiye’deki diğer tıp fakültesi öğretim elemanlarının akademik performansının üzerinde olmalarını hedeflemeleri. Bu konuda çaba gösteren hocalarımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir de konuşmasında, fakülteye ilk kez 2009 yılında öğrenci alındığını ve ilk öğrencilerin Kocaeli’nde öğrenim gördüğünü anımsattı. Bu yılın kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Akdemir, “Bu sene ilk kez kendi öğrencilerimizi okulumuzdan mezun edeceğiz ve 15 öğrencimiz tıp doktoru olarak memleketimize hizmet etmek üzere kurumumuzdan ayrılacaklar.  14 Mart, bizim için çok anlamlı bir gün. Bu gün, tıp mensubu insanların da kendi meslektaşları ile birlikte bir şeyler paylaşabilecekleri, güzel anılar bırakabilecekleri, geleceğe ait ümitlerini tartışabildikleri, vaatlerini dile getirdikleri bir gün olarak kutlanmakta” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi 1’inci sınıf öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu tiyatro oyunu, izleyicilerden büyük ilgi gördü. Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin cübbe giyme töreninin de yapıldığı etkinlikte, SAÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri Türk Sanat Müziği konseri verdi.

14/03/2014 – ST
781 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.