10 Kasım Töreni

10.11.2014

Sakarya Üniversitesi’nde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76’ncı yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma etkinlikleri, Atatürk büstü önünde saat 09.0 5’te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Üniversite akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katıldığı törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Bu sırada gönderdeki Türk Bayrağı da yarıya indirildi.

Etkinlikler kapsamında SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde de bir anma programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fikrettin Yavuz “100 Yıl Önce Atatürk” başlıklı bir konuşma yaptı. Anma etkinlikleri, Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirildiği konserin ardından sona erdi.

10/11/2014 – ST