Neden Sakarya Üniversitesi?

Neden Sakarya Üniversitesi?
15.07.2019
10.488
A+
A-

Sevgili öğrenciler

Uzun bir sınav maratonu sonunda üniversite yerleştirme sonuçları artık elinizde. Bir tercih yapacak ve geleceğinize yön vereceksiniz. Sizi mutlu ve üretken bireyler olarak ülkemize ve insanlığa katkı sunmaya davet ediyoruz. Elbette tercihlerinizde dikkate alacağınız çok sayıda faktör var.

Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden birisi olan Sakarya Üniversitesi, uluslararası standartlarda ve sektörle entegrasyonu hedef alan eğitimi, huzur dolu eşsiz kampüsü, sosyal ve sportif imkânları ve kariyer rehberlik hizmeti ile öğrencilerin tercihlerinde ilk sıralarda yer alıyor.

Sakarya Üniversitesi’ni tercih etmek için pek çok neden var. Üniversite tercihi yapacak adaylar için ‘Neden tercihim Sakarya Üniversitesi olmalı?’ sorusuna verilebilecek bazı cevaplar:

EĞİTİMDE YÜKSEK STANDART

GÜÇLÜ VE NİTELİKLİ AKADEMİK KADRO
ÇİFTE DİPLOMA İMKÂNI
GÜÇLÜ BİLİŞİM ALTYAPISI
DİJİTAL ÜNİVERSİTE
BİLGİYE SINIRSIZ ERİŞİM / 7/24 AÇIK KÜTÜPHANE
ÖĞRENCİ MERKEZLİ EĞİTİM
YURTİÇİNDE ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ
ZENGİN PROGRAM ÇEŞİTLİLİĞİ

AKREDİTASYON VE KALİTE

AVRUPA MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜ ALAN TEK ÜNİVERSİTE
AKREDİTASYONDA LİDER

ULUSLARARASILAŞMA

GENİŞ ULUSLARASI ÖĞRENCİ YELPAZESİ
ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞE SAHİP DİPLOMA
AVRUPA’DAN ASYA’YA 40 ÜLKE 240 ÜNİVERSİTE İLE ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

KAMPÜS HAYATI

HUZUR DOLU EŞSİZ BİR KAMPÜS
AKTİF ÜNİVERSİTE
ENGELLİ ÖĞRENCİ HİZMETLERİ
SOSYAL TRANSKRİPT
ŞEHİR

İŞ PİYASASINA ENTEGRASYON

UYGULAMALI EĞİTİM
SEKTÖR DERSLERİ
MEZUNLARI EN KOLAY İŞ BULAN ÜNİVERSİTE
200 BİN MEZUN SAYISI İLE BÜYÜK BİR AİLE

ARAŞTIRMA ALTYAPISI

ÖNCELİKLİ ARAŞTIRMA ALANLARI
DONANIMLI EĞİTİM LABORATUVARLARI

EĞİTİMDE YÜKSEK STANDART

GÜÇLÜ VE NİTELİKLİ AKADEMİK KADRO

263 profesör, 205 doçent, 409 doktor öğretim üyesi olmak üzere toplamda yaklaşık bin beş yüz nitelikli ve yetkin akademik kadroya sahip olan SAÜ’de her akademisyen alanındaki en güncel gelişmeleri sürekli olarak takip etmektedir.

Nitelikli ve yetkin akademik kadro eğitim faaliyetleri yanında araştırma faaliyetlerine de hız kesmeden devam etmektedir. Uluslararasılaşmanın gereklerinden biri dil bilen ve alanındaki bilimsel toplantılara katkı sunan akademik kadrodur. SAÜ’de öğretim üyeleri hâkim olduğu en az bir yabancı dille dünyayı takip eder, ders içeriklerini sürekli günceller ve öğrencilerine rehberlik etmeyi önemserler. SAÜ’de çok sayıda yabancı öğretim üyesi eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir.

SAÜ’lü akademisyenlerin bilimsel yayınları, patentleri ve sanayi ve sektörle kurdukları işbirlikleri Türkiye’nin kalkınma hedeflerine ulaşmasına önemli katkılar sunmaktadır. SAÜ’lü akademisyenler radyo, televizyon ve gazeteler aracılığıyla alanlarındaki güncel tartışmalara katılmakta; başta sağlık olmak üzere kendi alanlarında halkı aydınlatma görevlerini de yerine getirmektedirler.

ÇİFTE DİPLOMA İMKÂNI

Çift anadal programı (ÇAP) ve yandal programı uygulamalarının çokluğuyla dikkat çeken Sakarya Üniversitesi’nde birçok bölümde çift anadal ve yandal yapılması mümkündür. Başarılı öğrenciler, Sakarya Üniversitesi’nde iki ayrı programdan eş zamanlı olarak ders alıp, iki ayrı diploma alabilme (ÇAP) veya  yandal sertifikası akma imkânına sahiptirler.

ÇAP Yapılabilecek bölümleri aşağıdaki linkten görebilirsiniz:

https://ebs.sabis.sakarya.edu.tr/cap

GÜÇLÜ BİLİŞİM ALTYAPISI

Sakarya Üniversitesi’nin tüm kampüslerinde kablosuz ağ bağlantısı ve öğrencilerin kullanımına açık bilgisayar laboratuvarları bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilere kimlik karşılığı ödünç dizüstü bilgisayar hizmeti sunulmaktadır.

Sakarya Üniversitesi öğrencileri SABİS (Sakarya Üniversitesi Bilgi Sistemi) sayesinde elektronik ortamda hızlı bir şekilde kayıt olmakta, kayıt yenileyebilmekte, notları görüntüleyebilmekte ve daha birçok hizmete çevrimiçi erişebilmektedir. Öğrencilerimiz taleplerini ilgili birimlere online olarak ulaştırabilmektedirler.

DİJİTAL ÜNİVERSİTE

Ders içerikleri, eğitim materyalleri öğrencilerimizin diledikleri zaman ulaşabilmelerini temin etmek maksadıyla sayısal ortamdadır. Türkiye’de yeni gündeme gelen dijital üniversite olmanın gereklerinden olan ‘sanal sınıf’ ve ‘dijital materyal yükleme’ gibi uygulamalara SAÜ çok önceden geçmiştir. Materyal paylaşımı, online ders oluşturma, ölçme-değerlendirme ve not girişleri aynı platformda gerçekleştirebilen altyapısı ile SAÜ fark yaratan bir üniversitedir. Kısacası, eğitimi hem örgün hem de dijital (sanal) olarak yürütebilen tek sistem Türkiye de sadece SAÜ’de bulunmaktadır.

BİLGİYE SINIRSIZ ERİŞİM

Öğrencilerin ders dışı boş zamanlarını kütüphanede geçirmeleri, kitap ve çevrimiçi (online) kaynaklara zaman sınırlaması olmadan ulaşmalarını amaçlayan SAÜ, bu doğrultuda Merkez Kütüphanesini 7 gün 24 saat açık tutmaktadır.

Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi 10 bin metrekarelik alanda aynı anda bin 300 kişiye 7/24 hizmet vermektedir. Merkez Kütüphanesi 250 bin adet basılı kitap, 6 milyondan fazla e-kitap, 60 bine yakın e-dergi, 3 bine yakın basılı süreli dergi, binlerce dergi ve tez bulunmaktadır. Elektronik veri tabanı abonelikleri ile 6 milyonun üzerinde esere elektronik ortamda tam metin erişim sağlanmaktadır.

Merkez Kütüphane dışında fakülteler de kütüphane ve ders çalışma alanlarına sahiptir.

Öğrencilerin özellikle sınav dönemlerinde geç saatlere kadar yoğun olarak kullandığı Merkez Kütüphane, bir ders çalışma ortamının yanında bilgisayar laboratuvarı, kablosuz internet erişimiyle sonsuz bilgiye ulaşım imkânı sağlamaktadır.

Sınav dönemlerinde gece saatlerinde öğrencilere çay, simit ve çorba ikramları yapılmakta, öğrencilerimize gülümseten aralar verme imkânı sunulmaktadır.

Kütüphane ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.kutuphane.sakarya.edu.tr adresinden erişebilirsiniz.

ÖĞRENCİ MERKEZLİ EĞİTİM

Dünyaya açık, yüksek nitelikli mezunlar yetiştirme Sakarya Üniversitesi’nin temel misyonudur. Üniversitedeki tüm etkinlikler bu anlayış çerçevesinde tasarlanmaktadır. Çalışma ortamları, akademisyenler, altyapı, yönetim biçimi bu anlayış çerçevesinde şekillenmektedir.

Akademik birimlerimiz her yıl mevcut ders içeriklerini güncellemekte; gerekli olan yeni dersler ilave edilmek suretiyle öğrencilerimizin alanıyla ilgili güncel bilgi ve donanımı elde etmeleri sağlanmaktadır. Örneğin, 2019-2010 Eğitim-Öğretim yılında yeni tanımlanmış ders sayısı yaklaşık 200’dür.

Diğer başlıklarda ayrıntılarını bulacağınız uygulamalı eğitim ve sektörle entegrasyon modellerini geliştiren ve Türkiye’de ilk defa uygulayan üniversite Sakarya Üniversitesidir.

Felsefemiz, alanı ve puanı ne olursa olsun SAÜ’lü öğrencilerimiz değerlidir ve SAÜ kapısından girdiğinde hak ettiği değeri görmelidir.

YURTİÇİNDE ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

Sakarya Üniversitesi öğrencileri, ‘Farabi Değişim Programı’ çerçevesinde Türkiye’nin 81 ilinde anlaşmalı üniversitelerde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etme imkânına sahiptir.

Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.

Farabi programı ile ilgili ayrıntılı bilgiye: www.farabi.sakarya.edu.tr  adresinden ulaşabilirsiniz.

ZENGİN PROGRAM ÇEŞİTLİLİĞİ

Sakarya Üniversitesi’nin temelleri 1970’te atılmıştır. 1970’te kurulan Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu, 1971’de Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’ne dönüşmüştür. 1982’de İTÜ Mühendislik Fakültesi olarak eğitimine devam eden kurum 1992’de Sakarya Üniversitesi adını almıştır. 2018’de 100 bine yaklaşan öğrencisi ile çok sayıda Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu ve Devlet Konservatuvarı ile eğitime devam eden Sakarya Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi adıyla kurulan yeni bir üniversiteyi bünyesinden çıkarmıştır.

Sakarya Üniversitesi hâlihazırda 13 fakülte, 2 meslek yüksekokulu, Devlet Konservatuvarı ile 60 bine yaklaşan öğrencisi ile eğitim, araştırma ve sosyal yarar üretme faaliyetlerini başarıyla sürdürmektedir. SAÜ’de toplamda 157 lisans, 190 lisansüstü program bulunmaktadır.

AKREDİTASYON VE KALİTE

AVRUPA MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜ ALAN TEK ÜNİVERSİTE

Sakarya Üniversitesi, 2001 yılından itibaren birçok ulusal ve uluslararası standart ve kalite belgesini almıştır. Ancak Avrupa ve Dünyada tanınan en saygın ödüllerden biri olan EFQM Avrupa Mükemmellik Ödülü’nü alan tek Türk üniversitesidir. 2010 yılında “Ulusal Kalite Büyük Ödülü”nü alan Sakarya Üniversitesi, 2013 yılında da “Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü”ne hak kazanmış, en son 2018’de Avrupa Mükemmellik Ödülü ile başarısının kalıcılığını belgelemiştir.

AKREDİTASYONDA LİDER

Akreditasyon, dünya standartlarında eğitim verildiğinin belgesi niteliğindedir ve sadece standardı sağlamaz aynı zamanda yenilikçiliği sürekli hale getirir. Sakarya Üniversitesi, kurduğu evrensel modelle dünyadaki değişime açık, kendini sürekli geliştiren öğrenciler yetiştiriyor.

Sakarya Üniversitesi, Türkiye’de en çok programı akredite edilen üniversite unvanına sahip üniversitedir. Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi’nin tüm bölümleri ile Eğitim Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin bazı bölümlerinin akreditasyonu tamamlanan Sakarya Üniversitesi, bu alandaki rekoru elinde tutuyor. Akreditasyonu tamamlanan 41 program yanında akreditasyon süreci devam eden 20 program vardır.

İşletme Fakültesi AACSB akreditasyonu için çalışmalarını sürdürmekte, bu konuda Türkiye’deki üniversitelere de rehberlik etmektedir. IAC (Initial Accreditation Committee) süreçlerini başarıyla geçen birimimiz, verdiği eğitim standardı ve sektörden oluşturduğu danışma kurulu ile alanında öncü hale gelmiştir.

ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE

GENİŞ ULUSLARASI ÖĞRENCİ YELPAZESİ

Sakarya Üniversitesi, Afrika’dan Uzak Doğu’ya, Türki Cumhuriyetlerden Balkanlara, Latin Amerika’dan ada ülkelere 106 ülkeden yaklaşık 4 bin uluslararası/misafir öğrenciye eğitim vermektedir. Bu öğrencilerden 600’ü yüksek lisans ve doktora yapmaktadır. Sakarya Üniversitesi, önümüzdeki yılarda misafir öğrenci sayısını ikiye katlayarak Türkiye’nin ‘en renkli’ kampüslerinden birine sahip olacaktır. Çok sayıda öğrenci topluluğu da kuran misafir öğrenciler yaptıkları sosyal ve kültürel faaliyetlerle SAÜ kampüslerinin kültürel çeşitliliğini güçlendirmektedir.

ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞE SAHİP DİPLOMA

Sakarya Üniversitesi mezunları, diplomalarının yanında aldıkları diploma eki (Diploma Supplement/DS Label) ile uluslararası tanınırlık kazanıyor. Diploma ekleri sayesinde SAÜ mezunları uluslararası arenada hak ettikleri tanınırlığı kolayca kazanmaktadırlar.

Diploma eki ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın

AVRUPA’DAN ASYA’YA 40 ÜLKE 240 ÜNİVERSİTE İLE ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

Sakarya Üniversitesi, Erasmus ve Mevlana öğrenci değişim programlarını en etkin kullanan üniversitedir. 40 ülkede, 240 üniversite ile anlaşması bulunan Sakarya Üniversitesi, Türkiye’de Erasmus öğrenci değişim programlarına en fazla bütçe ayıran üniversitedir. SAÜ, değişim programlarıyla yurtdışına en fazla öğrenci gönderen ikinci üniversite durumundadır.

Erasmus programıyla ilgili ayrıntılı bilgiye www.erasmus.sakarya.edu.tr  adresinden ulaşabilirsiniz.

Mevlana Değişim Programı kapsamında 19 ülkeden 52 Üniversite ile anlaşması bulunan SAÜ, toplam değişim sayısında her yıl birinci veya ikinci olmaktadır. Gelen öğrenci, giden öğrenci ve gelen akademisyen olmak üzere üç kalemde de bütçe tahsisi alabilen az sayıda üniversiteden biriyiz.

Mevlana Değişim Programı ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.mevlana.sakarya.edu.tr  adresinden ulaşabilirsiniz.

KAMPÜS HAYATI

HUZUR DOLU EŞSİZ BİR KAMPÜS

Sakarya Üniversitesi’nin Sapanca Gölü manzaralı yemyeşil kampüsünde öğrencilerin rahat bir eğitim alması için her türlü olanak düşünülmüştür. Kargo hizmetinden bankacılık hizmetine, beslenmeden spora her türlü ihtiyaç kolaylıkla kampüs içinde karşılanabilmektedir. Bilişim ihtiyacından kütüphane ihtiyacına, spordan boş zaman aktivitelerine öğrenci olmayı kolaylaştıran ve neşeli hale sokan her imkân mevcuttur.  Öğrenci dostu bir şehir olan Sakarya, yeterli kültürel ve yaşamsal ortamı öğrenciye karmaşadan uzak bir şekilde sunmaktadır. Öğrenciler, İstanbul’a yakın ama İstanbul’un karmaşasından uzak, rahat, huzurlu ve tam bir öğrenci atmosferinde eğitim görmektedirler.

Yaşayan Kampüs Projesi” SAÜ’yü tercih eden öğrencilere ilave imkan ve sürprizler hazırlamaktadır. Eğitimi kampüs hayatı ile bütünleştiren proje kampüs ortamını daha cazip hale getirecek.

AKTİF ÜNİVERSİTE

Sakarya Üniversitesi’nde 180 öğrenci topluluğu ile aktif bir hayat vardır.

Sakarya Üniversitesi’nde yıl boyunca panel, seminer, konferans, kongre ve söyleşi hiç eksik olmaz. Yıl boyu düzenlenen onlarca etkinlikle sosyal açıdan gelişen öğrenciler, kariyer toplulukları sayesinde iş hayatıyla mezun olmadan yakından tanışma fırsatı yakalar.

Öğrenci toplulukları spor, kültür, teknik ve sosyal sorumluluk alanları gibi birçok alanda faaliyet göstermektedirler. Teknik topluluklar SAÜ’yü ulusal ve uluslararası yarışmalarda temsil etmekte, üstün dereceler almaktadırlar.

Açık ve kapalı spor tesisleri, öğrencilerimiz için sürekli açık tutulmaktadır.

Öğrenci toplulukları ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın

ENGELLİ ÖĞRENCİ HİZMETLERİ

Sakarya Üniversitesi, engelli öğrenci ve personel dostu bir üniversite olarak kampüslerini ve eğitim mekânlarını sürekli iyileştirmektedir. Önceliği en çok kullanılan mekânlar ve rotalara vererek adım atan SAÜ, her geçen gün engelsiz üniversiteye dönüşmektedir.

Bu bağlamda SAÜ’nün önem verdiği bir proje görme engelli öğrenci ve personelin kullanımı için sesli kütüphane oluşturulmasıdır. Proje kapsamında temel ders kitapları Sesli Kitap formatına dönüştürülmektedir. Yaklaşık olarak 5000 sesli kitap arşivi bulunmaktadır. Ayrıca görme engelli biriminde Braille (Kabartma) yazılı kitaplardan oluşan koleksiyon da oluşturulmaktadır.

SOSYAL TRANSKRİPT

Sakarya Üniversitesi, eğitim-öğretim-araştırma gibi akademik faaliyetlerin yanında, öğrencilerin sosyal etkinliklerini de sistematik olarak tanıyarak  ‘Sosyal Transkript’ veren ülkemizdeki ilk ve tek üniversitedir.

Öğrenim süreleri boyunca üniversite içinde veya kamu kurumlarının bünyesinde organize edilen sosyal etkinliklere katılan öğrenciler, katıldıkları etkinliklerden elde ettikleri kazanımları Sosyal Transkript uygulaması ile sistemsel olarak kayıt altına alabiliyor. Öğrenci otomasyonu (SABİS) altında geliştirilen modül ile öğrenciler, katılmış oldukları sosyal etkinlikleri; “kulüpler ve organizasyonlar”, “topluma hizmet”, “kazanılan dereceler ve ödüller”, “bilimsel etkinlikler” ile “kültür-sanat ve spor” başlıkları altında raporlayabiliyor ve diledikleri zaman transkript çıktısını sistem üzerinden kolayca alabiliyorlar.

SAKARYA ŞEHRİ

Denizi, kumsalları, gölleri, nehirleri, yaylaları, kaplıcaları yanında Taraklı ve Geyve gibi Osmanlı dönemi yerleşim yerlerindeki geleneksel yaşantısıyla, Bizans ve Osmanlı dönemi tarihi eserleriyle ülkemizin görülmeye değer cennet köşelerinden biridir.

Türklerin XIII. yüzyılda fethettiği Sakarya iline, Kafkasya’dan, Balkanlardan XVIII. ve XIX. yüzyıllarda yoğun göçler yaşanmıştır. Yüzyılın son kitlesel göçüyle 1989 yılında Bulgaristan’dan soydaşlarımız gelmiştir. Gelişen sanayisi ve ulaşım yollarının kavşak noktası Sakarya’ya günümüzde de iç göçler halen sürmektedir.

Bir milyondan fazla insanın yaşadığı Sakarya, öğrencilerin huzur ve güven içinde yaşayabileceği bir şehirdir. Sakarya, başta alışveriş ve rekreasyon olmak üzere bir şehirden beklenebilecek her şeyi insanı yormadan sunmaktadır.

SAÜ Esentepe Kampüsünün yer aldığı Serdivan ise Sakarya’nın parlayan yıldızıdır. SAÜ’nün paydaşlarından olan Sakarya Valiliği, Büyükşehir ve merkez ilçe belediyeleri, başta SATSO ve MÜSİAD olmak üzere işadamı ve ticaret örgütleri, sivil toplum kuruluşları şehrin markası Sakarya Üniversitesi ile birçok proje yürütmektedir. Öğrenci talepleri şehirde en yüksek karşılığı bulmakta ve çözümler hızlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

İŞ PİYASASINA ENTEGRASYON

UYGULAMALI EĞİTİM

İş Hayatına Bir Adım Önde Başlayın

Türkiye’de ilk defa Sakarya Üniversitesi tarafından meslek yüksekokullarında uygulanmaya başlanan 3+1 uygulamalı eğitim modeli ile öğrenciler teorik bilgilerini uygulama ile bütünleştirerek ezberci bilgi yerine uygulamalı bilgi ve beceriye sahip oldular. Meslek Yüksekokullarında başlayan uygulamalı eğitim modeli 7+1 ve UMDE (Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi) adıyla fakültelerde de hayata geçirilmiştir. Böylece okullarında yeterli teorik eğitimi alan öğrenciler, son dönem gittikleri kurumlarda uygulamalı eğitim alıyor ve iş hayatını yerinde görerek alanlarının gerektirdiği pratik beceriyi edinmektedir. ‘İşyeri Fakültede’ modeli ile büyük firmaların fakültelerdeki ofislerinde çalışan öğrenciler mezun olmadan çalışma fırsatı yakalamaktadırlar.

SEKTÖR DERSLERİ

‘Sektör Dersleri’, SAÜ’nün eğitimi sektörle entegrasyon etme anlayışı içinde geliştirdiği en son açılımdır. Sektör dersleri, çok sayıda büyük firmanın doğrudan ders açması ve içerikleri sektörle birlikte oluşturulan derslerin sektör temsilcileri tarafından verilmesine dayanmaktadır. Böylece öğrencilerimiz mezun olmadan ilgili sektöre bilgi ve donanım olarak daha da hazır hale gelmekte; sektör temsilcileri ile tanışarak network oluşturabilmektedirler. Şu anda 26 lisans, 11 lisansüstü sektör dersi açılmıştır.

MEZUNLARI EN KOLAY İŞ BULAN ÜNİVERSİTE

Yapılan çeşitli araştırmalarda Sakarya Üniversitesi mezunları en kolay iş bulan üniversiteler arasında yer almaktadır. İnsan kaynakları sitesi secretcv.com‘un verilerine göre Türkiye’de mezunları en kolay iş bulan üniversiteler arasında Sakarya Üniversitesi 4. sıradadır. İş bulma, kaliteli ve güncel eğitim, sektörle entegrasyon, uygulama becerisi ve network gerektirir. SAÜ bunların tamamına sahiptir. SAÜ mezunu olmak iş piyasasında önde başlamak demektir.

200 BİN MEZUN SAYISI İLE BÜYÜK BİR AİLE

Sakarya Üniversitesi kurulduğu 1992’den bugüne yaklaşık 200 bin mezun verdi. Sakarya Üniversitesi’nin hür düşünceli, insan haklarını gözeten, insanlığa saygılı, milli ve manevi değerlerine bağlı, vizyon sahibi, demokrat, ekip ruhuna inanan, araştırmacı ve sorgulayıcı, rekabetçi, sosyal ilişkileri güçlü ve yüksek donanımlı öğrencileri mezun olduktan sonra Türkiye’nin geleceğini inşa etmektedirler.

ARAŞTIRMA ALTYAPISI

ÖNCELİKLİ ARAŞTIRMA ALANLARI

Sakarya Üniversitesi akademisyenleri her geçen yıl artan yayın sayısı, bilimsel atıf, patent, girişimcilik ve teknolojik katma değer üretimi ile ulusal ve uluslararası yükselişini sürdürmektedir. Bölge ve ülke ihtiyaçları doğrultusunda Sakarya Üniversitesi, aşağıdaki fen ve mühendislik ve sosyal bilim alanlarını öncelikli ihtisaslaşma alanı olarak belirlemiştir:

  • Savunma sanayii ve otomotiv sektörü için hafif ve üstün malzemeler ve enerji depolama sistemleri geliştirmek
  • Savunma sanayii sistemleri için kaplama uygulamaları
  • Siber güvenlik
  • Medikal ve tarım (doku kültürü) sektörü
  • İslam Ekonomisi ve Finansı
  • Türk dünyası ve Türk diasporası araştırmaları
  • Ortadoğu
  • Osmanlı araştırmaları

Lisans öğrencileri bölümlerdeki donanımlı laboratuvarlarda uygulamalı eğitim alırken aynı zamanda SAÜ öncelikli araştırma alanlarında Girişimcilik ve Proje Yönetimi, Tasarım çalışmaları, bitirme tezleri ve dış kaynaklı ulusal-uluslararası projelerde araştırma yapabilme fırsatı bulabilmektedirler.

SAÜ araştırma merkezleri ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın.

DONANIMLI EĞİTİM LABORATUVARLARI

Sakarya Üniversitesi’nde tıptan eğitim bilimlerine, mühendislikten sağlık bilimlerine, sosyal bilimlerden fen bilimlerine ve sanata uzanan geniş bir yelpazede çok sayıda öğrenci araştırma ve uygulama laboratuvarı bulunmaktadır. Araştırma ve uygulama laboratuvarları ile öğrenciler, hem mesleki ve toplumsal yaşama hem de gelecekteki kariyerlerine hazırlanmaktadır.

Sakarya Üniversitesinde başta uygulamalı eğitim programları olmak üzere akredite olan programlar bakımından Türkiye’nin öncü üniversitelerindendir. SAÜ Esentepe Kampüsünde, Tıp ve Diş Hekimliği kampüslerinde, konservatuar ve meslek yüksekokullarında eğitimde uygulama için gerekli olan her türlü araç ve malzemelerle donatılmış, eğitim akreditasyonu için yeterli sayıda laboratuvarlar yer almaktadır. SAÜ, mezunlarının sektör ve dünya ile bütünleşmesi için laboratuvarlarını her yıl yenilemekte ve geliştirmekte, bilişim teknolojilerinden nanoteknolojiye, muhakemeli bilimlerden politikaya geniş bir alanda ve disiplinler arası platformda öğrenci araştırmaları için laboratuvar alt yapısını güçlendirmektedir.

 

 

Güncelleme: 22 Temmuz 2019 11:45
10.488 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.