Gök Gürültülü

Yeni Akademik Yıl Eğitim Planları Gözden Geçirildi

30.04.2021

Sakarya Üniversitesi eğitim-öğretim güncelleme toplantısını gerçekleştirdi. Dekanlar, müdürler ve bölüm başkanlarının katıldığı toplantıda ders planları güncelleme takvimi ve öğrencilerin hedeflerini destekleyen modeller ele alındı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Çift Anadal Programı (ÇAP), Yandal, İlgi Alanı ve Öğrenci Ar-Ge Uyumu ile ilgili verileri paylaştı. “Geçtiğimiz yıl bölümlerimizin yaptığı çalışma sayesinde ÇAP ev Yandal sayıları artırılmıştı. Öğrenci başvuruları da ÇAP’ta üç kat, Yandalda ise 10 kat arttı” diyen Prof. Dr. Tonguç, sözlerini “ÇAP yönergesinde yapılacak değişikliklerle Sakarya Üniversitesi’ne gelen hedefli öğrencilerin ilave diploma ve sertifikalarla mezun olacağını, bununda öğrencilerin istihdam imkânlarını artıracaktır” şeklinde sürdürdü.

Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan yaptığı konuşmada Sakarya Üniversitesi’nin öğrencilerin farklı ve farklılaşan hedeflerini destekleyici eğitim modellerine önem verdiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan “biliyoruz ki, üniversiteye hedefini belirleyerek gelen öğrenciler var, bir kısmı da üniversitedeyken hedef belirliyor. Biz öğrencilerin hedef belirlemelerini kolaylaştıracak ve hedeflerine doğru yol almalarını destekleyecek modelleri sunmak zorundayız” dedi. Sözlerini “Sakarya Üniversitesi eğitim modellerinde ilklerin üniversitesi. +1 bu üniversiteden Türkiye’ye yayıldı. UMDE, İşyeri Fakültede modelleri ile sektörle entegrasyonu sağlama, öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artırma çabasındayız. Sektör Dersleri, Öğrenci Ar-Ge Uyumu, İlgi Alanı öğrencilerimize ilave imkân sunan yeni modellerimiz” diye sürdüren Rektör Prof. Dr. Savaşan “öğrencilerimizin sektörle tanışmasını, diploma programının kazandırdıklarına ilave bazı yeterlikleri kazanmasını ve istedikleri uzmanlık alanlarında derinleşmelerini sağlayacak modellerimiz var” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan “öğrencilerimizin ilgisi çok iyi. Tecrübe ettik ki gençler arayış içinde ve fırsatları görüp değerlendirebilecek donanıma da sahipler. Gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren öğrencilerimiz hedeflerine daha sağlam gidebilecekler” dedi.

Dekan, müdür ve bölüm başkanlarının eğitim modelleri ile ilgili tecrübelerini ve görüşlerini paylaştıkları online toplantı Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan’ın Mayıs ayından itibaren yeni döneme hazırlık için üç aylık yoğun takvime katkı sunacak tüm bölüm başkanları ve akademisyenlere teşekkürü ile son buldu.

11.271 kez görüntülendi.