Gök Gürültülü

Ürdün Zerqa Üniversitesi’nden Ziyaret

28.09.2015

Ürdün’ün önde gelen yükseköğretim kurumlarından Zerqa Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Mahmûd el-Vâdî Sakarya Üniversitesini ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile görüştü.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay ve Sakarya Üniversitesi Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın da hazır bulunduğu ziyarette iki üniversite tarafından ortak lisans ve lisansüstü programların açılmasına imkan verecek akademik işbirliği anlaşmasının detayları görüşüldü. Yapılan müzakereler sonucunda İslam Bankacılığı alanında Ortak Lisans Programı açılması hususunda prensip kararı alındı. İki rektör her iki üniversitede heyetler oluşturularak ortak programın uygulama detaylarının belirlenmesi ve anlaşmaya son şeklinin verilerek Ekim ayında Sakarya Üniversitesi’nde yapılacak Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Sempozyumu esnasında imzalanması hususunda görüş birliğine vardılar.

Görüşmenin sonunda Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından konuk rektöre hediye takdim edildi. Konuk rektör de beraberinde getirdiği hediyeleri Rektör Elmas’a takdim etti.

İki üniversite arasında geçtiğimiz yıl Akademik İşbirliği Protokolü ve Mevlana Değişim Programı Anlaşması imzalanmıştı. İmzalanması planlanan yeni anlaşma ile iki üniversite arasındaki işbirliği daha farklı bir boyut kazanmış olacak.

Zerqa Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Mahmûd el-Vâdî dah sonra Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatih Savaşan’la da bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede açılması planlanan ortak programın detayları ele alındı ve ortak bir yüksek lisans programı açılması imkanları müzakere edildi.