Türkiye-Filistin Dostluk Karşılaşması Yapıldı

29 Temmuz 2019

Sakarya Üniversitesinin davetlisi olarak Sakarya’ya gelen Filistin Zeytindağı ve Beyt Hanina spor kulüpleri, Harmanlıkspor Kulübü ile dostluk maçı yaptı.

“Türkiye-Filistin Dostluk Karşılaşmaları” kapsamında Vefa İlim Yayma Mezunlar Derneğinin (VEFADER) himayelerinde Türkiye’de bulunan Filistin takımları Zeytindağı ve Beyt Hanina, Serdivan’daki Ekrem Karaberberoğlu Tesisleri’nde Sakarya Harmanlıkspor Kulübü ile karşılaştı.

Maç öncesi birbirlerine başarı dileklerini ileten oyuncular, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra mücadeleye başladı. Kıran kırana geçen 1 saatlik mücadeleler sonunda Harmanlıkspor Kulübü, Zeytindağı’nı 1-0 mağlup ederken, Beyt Hanina takımını da 2-0 yendi. Maç sonunda futbolcular birbirlerine sarıldı.

“Gerçekçi iş birliklerinin olmasını istiyoruz”

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Türkiye’nin “gönül coğrafyası” diye tanımladığı birçok ülkeyle gerçek ve somut iş birliklerine ihtiyaç olduğunu söyledi. Bugün gerçekçi ve uzun süreli yeni adımlara vesile olabilecek iş birliği örneklerinden birisini yaşadıklarını vurgulayan Savaşan, 60’a yakın Filistinli gencin buraya geldiğini, yapılacak dostluk maçıyla kardeşliklerinin pekişeceğini dile getirdi.

Başta Filistin olmak üzere tüm mazlum ve gönül coğrafyalarında gerçekçi iş birliklerinin olmasını istediklerini belirten Savaşan, üniversite ve araştırma iş birliklerinin çok önemli olduğunu, bu yüzden SAÜ olarak buna katkı sunmaya çalıştıklarını kaydetti.

“İnşallah bu programlar onlarca defa tekrarlanacak”

VEFADER Başkanı Murat Mücahit Yentür de karşılaşma sayesinde çok güzel bir mutluluğa şahitlik ettiklerini söyledi. Yentür, “Yüzyıllardan beri gelen dostluğun ve birlikteliğin somut halini burada yaşıyoruz. İnşallah bu programlar onlarca defa tekrarlanacak. Bu bir gelenek, başladı, inşallah yıllar boyu devam edecek. Bunu sadece spor olarak düşünmüyoruz. Bunun eğitim, kültür ve sanat boyutu da var. Geçen yılki çalışmamızda edindiğimiz dostluklarla bir öğrencimizi Türkiye’de üniversite hayatına kazandırdık. İnşallah bu yıl bunun ikincisi gerçekleşecek. Gerek lisans, gerekse lisansüstü eğitimlerine destek olacağız. Bu bizim için mutluluk verici” diye konuştu.

Filistin ve Kudüs’ün Türkiye için büyük anlama sahip olduğunu vurgulayan Yentür, “Her zaman onların yanında olduğumuzu sadece söz değil, davranış, eylem ve projelerimizle gerçekleştiriyoruz. Bugün de bunun burada güzel yansıması var. Bu mutluluğu hep birlikte Sakarya’da paylaşıyoruz. Katkı ve desteklerinden ötürü SAÜ Rektörümüze teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

29-07-2019 / ST

29 Temmuz 2019 - 10:13