Gök Gürültülü

Türkiye Birincisi Evrim3 Sauto SATSO’da Tanıtıldı

22.12.2020

Sakarya Üniversitesi SAITEM ekibi, SATSO’nun altın sponsor olduğu Teknofest Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışları Türkiye Birincisi EVrim3 Sauto aracını tanıttı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (SATSO) düzenlenen tanıtım etkinliğine Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş ve Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAITEM) akademik başkanı Arş. Gör. Kemal Kalaycı ile topluluk üyeleri katıldı.

Tanıtımda, SAITEM topluluğu tarafından üretilen ve SATSO’nun altın sponsor olduğu EVrim3 Sauto aracının çalışma prensibi, bünyesindeki teknolojileri, gelişme aşamaları bilgi verildi.

Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, etkinlikte yaptığı konuşmasında üniversite bünyesinde birçok topluluğun ciddi çalışmalar yürüterek Sakarya Üniversitesi ismini çok iyi yerlerde temsil ettiklerini dile getirdi. Rektör Savaşan, “SAITEM gibi teknik topluluklar makine, malzeme, elektrik, otomasyon gibi birçok bilimin bir arada işlendiği projeler yürütüyorlar ve ortaya da nadide yeni ürünler çıkıyor. Bizler yarışmalardan alınan derecelerden övünç duyuyoruz. Ancak dereceleri de hiç önemsemeden ekibin çalışmalarının karşılığını almasına odaklanıyoruz. Çalışkan, geleceğe dönük hayalleri olan, memlekete katkı sağlamaya çalışan öğrencilere ve bu öğrencilere değer veren bir şehre sahibiz” dedi.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Üniversitelerimiz ve öğrencilerimizle gurur duyuyoruz” diyerek, Sakarya’nın daima üreten ve yeni teknolojiler ile gelişen bir şehir olduğuna vurgu yaptı. Şehirdeki üniversitelerin çalışmalarının bu hususta ciddi katkıları olduğunun altını çizen Altuğ, “SAİTEM topluluğunu bu güne kadar gerçekleştirmiş olduğu ileri teknolojili projeler için tebrik ediyor ve şehrimiz adına teşekkür ediyoruz. Topluluğun var olan çalışmalarını güçlendirmesi ve yeni buluşlara imza atması için de SATSO camiası olarak destek olmaya gayret ediyoruz. Sakarya’nın ve üniversitemizin böyle başarılı çalışmalarla gündeme gelmesi bizleri gururlandırıyor. Başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Fatih Savaşan olmak üzere üniversite akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş ise geliştirdikleri ileri teknolojiye sahip projeler için Sakarya Üniversitesini ve SAİTEM’i tebrik ettiğini belirterek, Sakarya’nın otomotiv anlamında yüksek kapasite ve potansiyele sahip bir şehir olduğunu ve dolayısıyla SATSO olarak da EVrim3 Sauto aracına altın sponsor olduklarını aktardı.

17.823 kez görüntülendi.