Tıp Fakültesinde Devir Teslim

28.07.2020

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesinde Dekanlık Devir Teslim Töreni yapıldı.

Tıp Fakültesi Dekanlığında düzenlenen törende 2012 yılından beri dekanlık görevini yürüten Prof. Dr. Ramazan Akdemir, görevini Prof. Dr. Oğuz Karabay’a devretti.

Törene Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan,Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Temel Gürdal, Prof. Dr. Hatem Akbulut, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Kahraman ile fakülte akademik ve idari personeli de katıldı.

Prof. Dr. Oğuz Karabay kimdir?

Prof. Dr. Oğuz Karabay 1970 Tokat’ta doğdu. Lise öğrenimini İstanbul İbrahim Turhan Lisesinde bitirdikten sonra, üniversite öğrenimini Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamladı, aynı fakültenin Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalında 1997 yılında uzmanlığını aldı. Sonrasında Düzce SSK Hastanesinde çalıştı.

2003 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesinde yardımcı doçent unvanını alarak görevini sürdürdü. Aynı üniversitede 2006 yılında Doçent olduktan sonra 2008 yılında Sakarya Eğitim ve Araştırma hastanesinde klinik şefi olarak atandı. 2011 yılında Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Profesör kadrosuna atandı.

İlgi alanları, kronik hepatitler, Antibiyotik yönetimi ve HIV/AIDS oluşturmaktadır. Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (EKMUD) ve Viral hepatitle savaşım derneği olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası derneğe üyedir. Uluslararası indekslerde taranan 190 yayınlanmış yayını, 10 kitap ve kitap bölümü, 4 adet patenti bulunmaktadır.

2008-2009 yıllarında Sakarya Eğitim ve Araştırma hastanesi Başhekimliği yapmıştır. 2014-2016 yıllarında Tıpta Uzmanlık Kurulu (TUK) üyeliği yapmıştır. 2012-2020 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü olarak görev almıştır.

Oğuz Karabay evli ve üç çocuk babasıdır.