Sayıştay Başkanından Kariyer Tavsiyeleri

11 Nisan 2019

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, “Muhasebe-Denetim Mesleği Geçmişi, Bugünü, Geleceği, Kariyer Planlaması” isimli konferansta SAÜ’lü öğrencilerle buluştu.

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, 10 Nisan Çarşamba günü Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Muhasebe-Denetim Mesleği Geçmişi, Bugünü, Geleceği, Kariyer Planlaması” isimli konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konferans, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Nuri Koçer ve çok sayıda öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Konferans öncesinde Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’a hediye takdim etti. Sayıştay Başkanı Baş’ta üniversite kütüphanesine muhasebe tarihiyle ilgili kitaplar hediye etti.

Seyit Ahmet Baş, konuşmasının ilk bölümünde Sayıştay’ın kuruluşu ve Selçuklu, İlhanlı ve Osmanlı devletleri dönemlerindeki Sayıştay işleyişine dair tarihi bilgiler verdi.

Konuşmasının ikinci bölümünde öğrencilere kariyer planlamaları konusunda çeşitli tavsiyelerde bulunan Baş, “Meslek seçiminde çok dikkatli olmalısınız. Mümkünse hobiniz işiniz olsun. Çünkü hayatınızın 3’te 2’si bu dönemi kapsıyor” dedi. Bireylerin iş hayatına girerken çalışan ya da girişimci mi olacağına karar vermesi gerektiğini ifade eden Baş, “Sayıştay bünyesinde tahsis edecekleri denetim elemanlarının sorumluluk alma, şüphecilik, sorgulayıcılık ve ekip çalışmasına uyumlu olma özelliklerini taşıyıp taşımadıklarına bakıyoruz. Merkez uzmanlarının da akademik kabiliyet, detaycılık ve alternatif çözümler konusunda yeterliliğine bakıyoruz. Mülakat personellerimiz bu konuda çok deneyimli. Personel seçimlerini bu hususları göz önünde bulundurarak yapıyoruz” dedi.

Baş, mülakatlara vaktinden önce gidilmesi hususunda öğrencilere uyarılarda bulunarak, “Mülakatta cep telefonunu kapatın, mülakata uygun giyinin. Başta biraz heyecan olabilir ama öz güveninizi gösterin. Dengeli iletişim kurun, gerektiği kadar ve tutarlı konuşun. Kaçamak cevap vermeyin, mülakata yüzde 100 hazır olun. İş ve iş yeri ile ilgili araştırma yapın. Kaçamak cevap vermeyin. Dikkatsiz ve çok rahat davranmayın. Hemen maaş sormayın, asla yalan söylemeyin, gereksiz konuşmayın. Eski işvereniniz hakkında kötü konuşmayın. Aynı iş yerine birden fazla pozisyon için müracaat etmeyin. Soru sorma imkanı verilirse işle ilgili detaylar içeren sorular sorun” ifadelerini kullandı.

11.04.2019 – YC

11 Nisan 2019 - 11:22