Gök Gürültülü

Uluslararası Öğrencilere Oryantasyon Eğitimi

30.09.2019

Sakarya Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından, bu sene Türkçe eğitimi alacak uluslararası öğrenciler için oryantasyon programı düzenlendi.

59 ülkeden 300’den fazla uluslararası öğrenci

Sakarya Üniversitesine bu sene 59 farklı ülkeden 300’den fazla yeni uluslararası öğrenci kayıt yaptırdı. Farklı bölümlerde okuyacak olan öğrenciler, TÖMER’de Türkçe eğitimi alacak. Uluslararası öğrencilere, eğitim sistemi başta olmak üzere üniversite ve programların tanıtılması amacıyla her sene düzenlenen oryantasyon eğitimi, bu sene de geniş bir katılımla yapıldı.

Sistem 4 dilde anlatıldı

SAÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda TÖMER Müdürü Doç. Dr. Alparslan Okur, eğitim sistemi hakkında bilgiler verdi ve öğrencilere akademik kadroyu tanıttı. Türkçe’nin yanı sıra İngilizce, Arapça, Fransızca ve Rusça ile tanıtımların yapıldığı programda Doç. Dr. Okur, ayrıca öğrencilerin sorularına cevap verdi.

Öğrencilere aşure sürprizi

Programın sonunda ise Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Temel Gürdal, Prof. Dr. Hatem Akbulut, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç ile öğretim üyelerinin de katılımıyla, öğrencilere aşure ikram edildi.

30-09-2019 / Kübra Akçay – Nurşen Şügür