Lösemiye Karşı El Ele Kermesi

14.11.2019

Sakarya Üniversitesi Akil Gençlik Öğrenci Topluluğu, KANSERDER ve AK Parti Kadın Kollarınca lösemili çocuklar yararına kermes düzenlendi.

SAÜ Esentepe Kampüsü Helikopter Pistinde gerçekleşen “Lösemiye Karşı El Ele Haydi Sakarya Hep Birlikte” başlıklı kermese Vali Ahmet Hamdi Nayir ve eşi Hanımefendi Münevver Nayir, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ak, daire müdürleri, öğretim üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, Lösemi ve Kanser Hastaları Sağlık ve Eğitim Derneği (KANSERDER) Başkanı Nihal Akar ve davetliler katıldı.

“Sağlıklı toplumlar dertlerini paylaşırlar”

Vali Ahmet Hamdi Nayir, kermeste bir konuşma yaparak, sağlıklı toplumların paylaşmayı bilen toplumlar olduğunu ifade etti. Nayir, “Sağlıklı toplumlar dertlerini paylaşırlar, azaltmaya çalışırlar, neşelerini paylaşırlar, çoğaltmaya çalışırlar. Bu etkinlikte bunun güzel bir örneğini görüyoruz. Toplumumuzda önemli bir problemle uğraşan, lösemili hastaları olan ailelerimizin dertlerini paylaşmak için güzel bir iş birliğinin neticesinde bir aradayız. Burada onların sorunlarını, sevinçlerini, hüzünlerini hissedip anlayabilmek, onların farkında olmak için bir gayret gösterildiğini görüyoruz. Bu etkinliğin ortaya çıkmasını sağlayan kadınlarımızı, derneğimizi, onlara bu alanı temin eden üniversitemizi tebrik ederken, bugünümüze renk katan Mehter Takımımıza ve katkınız ile katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hatipoğlu, konuşmasında lösemili çocuklar ile ilgili hem bir farkındalık oluşturmak hem de onlara destek sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, “Sayın Valimiz ile eşi Hanımefendi olmak üzere etkinliğe katılan ve destek veren herkese teşekkür dileklerimi sunuyorum” dedi.

Mehter marşları ve konuşmaların ardından Vali Nayir, Rektör Savaşan ve katılımcılarla birlikte kermeste yer alan stantlara uğrayıp bilgiler aldı ve lösemili çocuklar tarafından yapılan çalışmaların yer aldığı “Umutlar Çiçek Açsın” resim sergisini gezdi.

14.11.2019/Neslihan Açıkgöz- Nurşen Şügür