Gök Gürültülü

SAÜ YÖK Sanal Fuarında Yoğun İlgi Gördü

23.07.2020

Sakarya Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen ve Türk üniversitelerini uluslararası üniversite öğrenci adaylarıyla buluşturmayı amaçlayan “2020 Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı”nda başarıyla temsil edildi.

Üç dilde canlı destek

Türkiye’den 200’ün üzerinde üniversite ve kurumun katılımıyla 20-22 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen sanal fuarda SAÜ, Hall 7’deki 232 numaralı stantta yerini aldı. Stantta öğrencilere SAÜ’den temsilciler tarafından 08:00 – 20:00 saatleri arasında Türkçe, İngilizce ve Arapça canlı destek verildi. Sanal fuar öncesinde Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere yine üç dilde Sakarya Üniversitesini tanıtan broşürler, fotoğraf galerisi ile SAÜ Rektörü Prof. Fatih Savaşan’ın İngilizce ve Türkçe “Hoş Geldiniz” konuşması yer aldı. Burada ayrıca SAÜ’nün üç dildeki tanıtım videosu ile SAÜ’lü uluslararası öğrencilerin üniversiteyi tanıtan Türkçe, İngilizce, Arapça, Fransızca ve Rusça dillerinde videoları da ziyaretçilere sunuldu.

Üç günde 700’e yakın öğrenci ziyaret etti

Diğer yandan 20 Temmuz’da Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Uluslararası Öğrenci Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Aslan ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir Altınsoy’un, 22 Temmuz’da da Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan’ın katılımıyla İngilizce olarak canlı Youtube programı gerçekleştirildi. Programlarda uluslararası öğrencilere Sakarya Üniversitesi, başvuru süreçleri ve Sakarya şehri gibi konularda bilgiler verildi.

Sakarya Üniversitesi standına üç günlük program boyunca 700’e yakın uluslararası öğrenci tarafından ziyaret gerçekleştirilirken, 200’den fazla öğrencinin soruları birebir canlı olarak İngilizce, Arapça ve Türkçe dillerinde cevaplandı.

23-07-2020 / ST