Gök Gürültülü

SAÜ, YÖÇEVDER ve Sevgi Evi Çocuklarını Misafir Etti

05.03.2020

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Koordinatörlüğü organizasyonuyla üniversiteye davet edilen Yetim Öksüz Çocuklar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (YÖÇEYDER) ve Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar, SAÜ Farklı Fikirler Öğrenci Topluluğu (2F1K)  tarafından düzenlenen “Doğaçlama Tiyatro” isimli gösteriyi izledi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Prof. Dr. Nevzat Kor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’ın yanı sıra çok sayıda öğrenci de katıldı.

Rektör Fatih Savaşan, gösteri  öncesinde YÖÇEVDER ve Sevgi Evleri’nden gelen 16 çocuğu makamında misafir etti. Çocuklarla üniversite ve okumak istedikleri bölümler hakkında sohbet eden Rektör Savaşan, onların sorularını cevaplandırdı. Çocukları üniversitede görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Savaşan, onların eğitim durumlarıyla ilgili öğretmenlerinden bilgi aldı.

Hediye dağıtılmasının ardından Kültür ve Kongre Merkezine giden çocuklar, “Doğaçlama Tiyatro” isimli gösteriyi izleyerek, keyifli anlar geçirdi.

05.03.2020 / Behlül Koçdemir – Onur Işılgan