Gök Gürültülü

SAÜ TEKNOFEST 2021’e dokuz kategoride on iki takım ile katılacak

23.03.2021

TEKNOFEST 2021 Teknoloji Yarışlarında Sakarya Üniversitesini temsil edecek olan öğrenci toplulukları ve proje yürütücüleri Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan ile bir araya geldi. TEKNOFEST 2021 Teknoloji Yarışmalarına beş öğrenci topluluğu dokuz kategoride on iki takım ile başvuru yaptı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa Prof. Dr. Rektör Savaşan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Temel Güldar, Prof. Dr. Hatem Akbulut, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Necat Er, Kültür Şube Müdürü Abdurrahman Şafak, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Çiydem, öğrenci toplulukları akademik başkanları ve üyeleri katıldı.

Dokuz kategoride on iki takım

Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Öğrenci Topluluğu Teknoloji Yarışmasına Uluslararası Tübitak Efficiency Challange Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışları kategorisinde, SAÜ Savunma Teknolojileri Focount Öğrenci Topluluğu Teknofest Model Uydu ve Roket yarışması olarak iki ayrı kategoride yarışacaklar.

SAÜ Havacılık ve İnovasyon Öğrenci Topluluğu TEKNOFEST 2021 Yarışlarına, Afraze takımı, Mev Havacılık ve Sastec-Team takımı Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması Sabit Kanat kategorisinde yarışacaklar.

SAÜ Makine Mühendisliği Öğrenci Topluluğu SAKA ve ARYA olmak üzere iki takım ile Uluslararası İnsansız Hava Aracı Döner Kanat kategorisinde yarışacaklar.

Sakarya Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisleri Enstitüsü Öğrenci Topluluğu MEB-TÜBİTAK-TEKNOFEST ayağında Endüstriyel Robotik Kol Ve Mini Drone kategorisinde ve NATUR AUV takımı İnsansız Su Altı Sistemleri kategorisinde yarışacaklar.

“Aktif çalışan öğrenci topluluklarına sahibiz”

SAÜ Öğrenci topluluklarının yaptıkları çalışmaları her zaman desteklediklerini vurgulayan Prof. Dr. Savaşan, “Bu yıl, geçtiğimiz yılın faaliyetleri baz alınarak öğrenci topluluklarımız sosyal sorumluluk alanında Türkiye 2’ncisi oldu. Öğrencilerimizin aktif olmaları gurur verici. Bizim amacımız öğrencilerimize standart kaliteli eğitim vermenin yanında farklı hedefleri bulunan öğrencilerimizi desteklemektir” dedi.

Teknoloji topluluklarının önemli bir görevi üstlendiğine değinen Rektör Savaşan, “Farklı bölümlerde ki gençlerin bir araya gelip oluşturdukları toplulukları görünce mutlu oluyoruz. Onları projelerinde destelemek ise bizler için gurur verici” şeklinde konuştu.

Başvuru yapan takımlara teşekkür eden Savaşan, “Biz biliyoruz ki takım kaptanlarının yanında projeler için çalışan büyük bir ekip var. Bu yüzden hem buradaki takım kaptanlarını hem de takımdaki arkadaşları gönülden tebrik ediyorum. Bu süreçte motivasyon ve çalışmak çok önemli. TEKNOFEST kapsamında hazırladığınız projelerde başarılı olmanızı temenni ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

9.669 kez görüntülendi.