Mevzi Sağanak

SAÜ Öğrencilerinden Otonom Araç Yarışmasında Büyük Başarı

Havacılık, uzay ve teknoloji alanlarında dünyanın en büyük festivallerinden TEKNOFEST etkinlikleri kapsamında Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması düzenlendi.

SAÜ Öğrencilerinden Otonom Araç Yarışmasında Büyük Başarı
11.09.2020

Kocaeli Bilişim Vadisi’nde düzenlenen yarışmaya katılan Sakarya Üniversitesinin başarılı öğrenci topluluklarından SAITEM’in tasarladığı araç, yarışmada önde gelerek tam tur yaptı.

Tasarlanan araçlarla kıyasıya bir mücadeleye sahne olan Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması’na yurtdışından 5 yurtiçinden 127 olmak üzere toplamda 132 takım başvuruda bulundu. Finale kalan 17 takım arasından yarışmanın son gününde teknik kontrolleri ve test aşamalarını başarı ile geçen 14 takım yarışmaya hak kazandı.

Bakan Varank da izledi

Lise, ön lisans, lisans, lisansüstü öğrenciler ve mezunlar katıldığı ve otonom araç teknolojilerinin ülkemizde geliştirilmesini sağlamak amacıyla hazırlanan yarışmaya katılan “Robotaksiler” tam ölçekli şehir içi trafik durumunu yansıtan bir parkura çıktı. Takımlar, araçlarının kent içi tipik bir taksiye benzer şekilde sabit bir noktadan başlayıp duruş noktasına kadar müdahale etmeden gitmesi için mücadele verdi. Mücadeleyi ilgiyle izleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yarışmada büyük başarı gösteren SAITEM takımını tebrik etti. Yarışmanın ön eleme aşamasına katılan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan da öğrencilerin heyecanının ve telaşının bile kendilerini gururlandırdığını belirtti.

SAITEM Takımı kaptanı Belemir Çapraz da geçen seneki yarışların bitiminden sonra bu yılki yarışlara hazırlanmaya başladıklarını, yarış için atölyede yaptıkları yoğun çalışmaların karşılığını aldıklarını söyledi.

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için 21 farklı kategoride teknoloji yarışmaları düzenliyor. Teknoloji yarışmalarına pandemiye rağmen bu yıl ise toplam 20 bin 197 takım başvuru yaparak yeni bir rekor kırdı.

11-09-2020 / ST

32.778 kez görüntülendi.