Yağışlı

SAÜ ile MÜSİAD Arasında “Kim Tutar Seni” Projesi

31.10.2019

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi’yle Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) arasında “Kim Tutar Seni” adlı yatırım hamisi programının protokolü imzalandı.

“Çok parlak bireylere sahibiz”

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, imza töreninde yaptığı konuşmasında, “MÜSİAD ve şehrin iki üniversitesinin ortak projesi olan bu yarışma umarım ki gençlerimizi fikirlerini hayata geçirme konusunda teşvik eder. Sakarya olarak çok parlak bireylere sahibiz. Çok güzel çalışmalar çıkacağından da eminim. Çocuklar! Denemekten hiçbir zaman korkmayın. Okulda birçok şey öğreniyorsunuz ancak bu tecrübeler ile okul, okul oluyor. Kendinizi sınamaktan ve denemekten geri durmayın. Hepinize başarılar diliyorum ve projenin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“Gençlerle iş dünyasını bir araya getirmiş olacağız”

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Günümüzde gerçek sorun fikirlerin üretime dönüşmemesinden kaynaklanıyor. Ya fikir var sermaye yok, ya da sermaye var fikir yok. Bu sarmaldan kurtulmanın yolunu açacak önemli bir protokol imzaladık. Böylelikle fikri olan gençlerimizin sermayeden kaynaklı sıkıntılarına çözüm üretmiş olacağız. Gençlerle iş dünyasını bir araya getirmiş olacağız. Üniversitelerimiz de bu işbirliğinin kurulmasına öncülük edecekler. Bu projeyle fikirler tasarıma, tasarımlar ürüne dönüşebilecek. İnsanın en verimli çağı olarak 25’li yaşlardır şeklinde bir değerlendirme var, ama genellikle 25’li yaşlardaki gençlerin fikrine önem verilmiyor. Bu tür projelerle birlikte gençlerimizin fikirlerine hem önem verilmiş oluyor hem de desteklenmeleri sağlanıyor. Bu kapsamda MÜSİAD Sakarya Başkanına ve yönetimine teşekkür ediyorum. Tüm gençleri bu projeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Yarışmaya katılım

Yarışmaya “www.kimtutarseni.org” sayfası üzerinden online başvuru formu doldurularak katılmak gerekiyor. Yarışmaya katılan adayların ön elemeyi geçenleri, sunum ve fikrin temellerini sağlamlaştırmak için eğitime tabii tutulacak. Bu eğitimlerin müfredat içeriğinde Temel Seviye Girişimcilik Eğitimi derslerinin yanı sıra fizibilite ve pazar araştırma, fiyatlama, etkili iletişim ve sunum teknikleri, fikri ve sinai mülkiyet hakları, TÜBİTAK, KOSGEB, AB Programları ve benzeri kurumlara yönelik proje yazma gibi inovatif iş fikirlerini doğru bir zeminde kurgulamaya yönelik ticarileşme potansiyellerini daha nitelikli tespit edebilecekleri dersler de var. Yarışmanın başlama tarihi 30 Ekim 2019 ve son başvuru tarihi 27 Aralık 2019 olarak belirlendi.