Sakarya’da Yaşayan Kampüs Projesi

05.07.2019

Sakarya Üniversitesi, öğrencilerin kampüste ders dışında da zaman geçirebilmelerine imkân sağlayacak ‘Yaşayan Kampüs’ projesini başlatıyor.

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü, proje ile doğal güzelliğinin yanı sıra öğrencilerin ders çalışabileceği, kitap okuyabileceği ve boş vakitlerini değerlendirebileceği uygun alanlar ile yaşayan kampüs olma özelliğine sahip olacak.

Bu yönde çalışmalara başladıklarına işaret eden Rektör Savaşan, Kantinler ve kafeteryalar donanımlı olmalı, ders çalışmaya, kitap okumaya ve vakit geçirmeye uygun olmalıdır. Kütüphanelerin sürekli açık olması, spor alanlarının ve kongre merkezimizin salonlarının faal olması önemlidir ama yaşayan kampüs konsepti için yeterli değildir. Öğrencilerimiz ve personelimiz, aileleri ile kampüste hoşça zaman geçirebilmelidirler. Kampüs dersten sonra hızla uzaklaşılacak bir mekân olmaktan çıkarılmalıdır. Personel lokalini personelimizin çocukları ile gelebilecekleri ortama kavuşturduk. Gelecek dönem başına kadar kampüsümüzün sosyal ve ilave spor donatı alanları önemli ölçüde tamamlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

Yeni Akit – 5 Temmuz 2019