Sakarya Üniversitesine Avrupa’dan Övgü

13.01.2021

Avrupa’nın en prestijli yükseköğretim kurumları değerlendiricisi olan Avrupa Üniversiteler Birliği Kurumsal Değerlendirme Programı (IEP) Sakarya Üniversitesine yönelik Kurumsal Değerlendirme Raporunu paylaştı.

IEP, 2020 Ekim ayında Sakarya Üniversitesine yaptığı görüşmenin ardından paylaştığı Kurumsal Değerlendirme Raporunda, dünyayı etkisi altına alan covid-19 pandemisi sürecinde SAÜ’nün eğitim-öğretim faaliyetlerini başarıyla sürdürmesinden övgüyle bahsetti.

“Uzaktan eğitim oldukça dikkat çekti”

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, rapora ilişkin bir açıklama yaparak, SAÜ’nün salgın sürecinde gerek bilim ve teknoloji alanlarında gerekse sosyal alanlarda çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini ve IEP değerlendirme ekibini oldukça etkilediğini belirtti. Prof. Dr. Savaşan, “Güçlü bilişim altyapısıyla uzaktan eğitim sürecinde hem öğrencilerine sıkıntısız bir eğitim dönemi yaşatan hem de Türkiye’deki 15 üniversiteye bu konuda destek sağlayan üniversitemiz, IEP değerlendirici ekibinin takdirini kazandı” dedi.

“SAÜ 2016’dan beri büyük gelişme kaydetti”

IEP ekibinin SAÜ’yü en son 2016 yılında ziyaret ettiğini, ekibin bu yıl yapılan değerlendirmede ise büyük bir gelişme gördüğünü söylediklerini aktaran Rektör Savaşan, “Yapılan değerlendirmelerde öğrencilerimizle sektörü buluşturduğumuz PİKDER ve MÜSİAD gibi girişimlerin mezuniyet sonrası iş bulma konusunda öğrencilerimiz için oldukça büyük bir avantaj olduğu vurgulanmıştır. Büyük bir çaba ve özveri gerektiren bu süreçte emeği geçen akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve faydalı değerlendirme ve tavsiyelerini bizlerle paylaşan IEP değerlendirme ekibine teşekkürlerimizi sunarız” şeklinde konuştu.

79.387 kez görüntülendi.