Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Üniversitemize Ziyaret

15.04.2022

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Sakarya Üniversitesi Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ile Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde bir araya geldi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), 14 Nisan’da Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ağırladı. Program; Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü ve Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin katılımları ile gerçekleşti.

“Salgının sona ermeye yüz tuttuğu günler”

Programa, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’ın konuşması ile başlandı. Rektör Savaşan, “Sayın Bakanımız salgının sona ermeye yüz tuttuğu bu günlerde şehrimizi, üniversitemizi şereflendirdiler. Gün boyu Sakarya’da, sağlık hizmeti sunumları ve diğer alanlar hakkına bilgi aldılar ve değerlendirmelerde bulundular” dedi. Konuşmasının devamında Savaşan, “Söz sahibinin olsun” diyerek sözü Bakan Koca’ya devretti.

Sözlerine “Burada sadece bakan sıfatıyla bulunmuyorum, doktorluk yapmış ve bu mesleğin sorunları üzerine düşünmüş meslektaş ve ağabeyiniz olarak bulunuyorum” diyerek başlayan Bakan Koca; “Karşımda yarının sağlık ordusu var. Geceleri ders çalışmış, nöbet tutmuş, uykusuz kalmış ama ışık saçan gözler var” cümleleriyle genç hekim ve sağlık hizmeti adaylarının çalışma azmini takdir etti.

“Ne yapmamız gerekiyorsa konuşalım”

Pandemi sonrası normalleşme sürecin hakkında konuşan Bakan Fahrettin Koca, “Ben bu durumu dünya savaşları sonrası orduların durumuna benzetiyorum. 3-4 yıl süren aralıksız savaş yılları sonrası ordulardaki kayıplar, yıpranma ve halsizlik tarif edilemez bir boyuttaydı. İki cihan harbi arasında ordular dinlenmek ve yeniden hazırlanmak için 20 yıl beklediler. Salgın dönemi de sağlık çalışanlarımız üzerinde benzer bir yıpranmaya sebep oldu” diyerek bu zorlu dönemde sağlık çalışanlarımızın emeğini vurguladı.

Yıpranma sürecinin atlatılmaya çalışıldığını belirten Koca, “Ancak yaralarımızı sarmadan, sorunlarımızı konuşup çözmeden yeniden aynı enerjiyle çalışmamız da güç. Bu realite de herkes tarafından anlaşılmalı. Bugün her şeyi konuşabiliriz. Mesleğimizin geleceği, sizlerin daha iyi yetişmesi ve daha rahat hizmet vermesi için ne yapmamız gerekiyorsa konuşalım” ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından Bakan Koca, öğrencilerin soru ve görüşlerini almaya başladı.

Zorlu sorulara samimi cevaplar

Söyleşinin ilerleyen saatlerinde Sakarya Üniversitesi Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden gelen zorlu sorulara samimi cevaplar veren Bakan Koca, çeyrek aşırı aşan mesleki tecrübesiyle sağlıkçı adaylarına rehberlik etti.

Bakan Fahrettin Koca, Sakarya programının son ayağında, yapımı devam eden Acil Durum Hastanesi inşaatını ziyaret etti. Daha sonrasında Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hizmet Binasına gelen Bakan Koca, burada sağlık çalışanlarıyla orucunu açarak hasta ziyaretlerinde bulundu.