Rektör Savaşan’ın ” 8 Mart Kadınlar Günü ” Mesajı

07.03.2021

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, “8 Mart Kadınlar Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı. Tüm kadınların Kadınlar Gününü kutlayan Savaşan, devamında şu ifadelere yer verdi:

“Kadınlar toplumun gelişmesinden gelecek nesillerin yetiştirilmesine, bilimden kültür ve sanata, sosyal yaşamdan sportif faaliyetlere kadar her alanda ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etmektedirler. Ülkemizin kadınları üstlendikleri birçok misyon ile toplumsal, siyasal, sosyal, ekonomik ve akademik hayatta bilim ve değer üretmekte, çalışmalarıyla adlarını tüm dünyaya duyurmaktadırlar.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadın haklarının savunulması ve toplumdaki konumlarının iyileştirilmesi, eşit hak ve özgürlüklere sahip olunması adına üzerimize düşen görevleri unutmamamız ve toplumsal bilincin diri tutulması adına önemli bir simgedir. Esasında ait olduğumuz medeniyet kadına değer ve statü vermede öncülük yapmış; hayatın tüm alanlarında kadına hak ettiği yeri sunan toplumsal bilinci diri tutmayı bilmiştir.

Ne var ki kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık dünyada ve ne yazık ki ülkemizde de en büyük toplumsal yaralardan biri olmaya devam etmektedir. Sakarya Üniversitesi olarak araştırma merkezleri, ilgili bölümler ve öğrenci topluluklarımız eliyle diğer sosyal sorunlar gibi bu soruna da çözüm üretme ve farkındalık oluşturma çabası içindeyiz.

Kadına yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılığın son bulmasını diliyor, üniversitemizin kadın akademisyenleri, çalışanları ve öğrencileri başta olmak üzere hayata değer katan, ailenin ve toplumun inşasında ana rolü üstlenen tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.”

5.367 kez görüntülendi.