Rektör Savaşan’dan Hemşireler Günü Mesajı

12.05.2020

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, her yıl 12 Mayıs’ta tüm dünyada kutlanan Hemşireler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hemşirelerin sağlık hizmetlerinin en önemli yapı taşlarından birisi olduğunu belirten Rektör Savaşan, koronavirüs salgını sürecinde tüm sağlık çalışanlarıyla birlikte hemşirelerin de büyük bir özveri ve sabırla görevlerini yerine getirdiklerini kaydetti. Rektör Savaşan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Güçlü ve dayanıklı bir sağlık sisteminin kilit taşı sağlık çalışanlarımızdır. Hemşirelerimiz de gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedir. Sağlık hizmetlerinin halkımıza kaliteli ve yeterli düzeyde ulaştırılabilmesi hedefinin gerçekleştirilmesinde önemli pay sahibi olan hemşirelerimiz, güç çalışma şartlarına rağmen ortaya koydukları özverili, sabırlı, hoşgörülü, şefkatli tutumları ile sağlıklı insan ve sağlıklı toplum oluşumunda sağlık çalışanları içerisinde isimsiz kahramanlardır ve sağlık sistemlerinin omurgasını oluşturmaktadır.

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde hemşirelerimiz, maddi ve manevi zorluklarla beraber her türlü olumsuz koşulda ülkemizin her yerinde görev yapmaktadırlar. İnsan hayatının kutsallığından ödün vermeden her türlü özveri ve gayreti göstererek görevleri başında şehit olan hemşire ve sağlık çalışanlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.

Hayatımız ve sağlığımız için emek harcayan başta Sakarya Üniversitesi ailesinin parçası olan mezun hemşirelerimizin, eğitimine devam eden hemşire adaylarımızın ve tüm hemşirelerimizin Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftasını kutlar, sağlıklı ve mutlu bir ömür dilerim.”