Yağışlı

Rektör Savaşan’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

28.10.2020

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Prof. Dr. Savaşan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bir Milletin varoluş mücadelesinin Cumhuriyet’le taçlanmasının 97’nci yılını büyük bir gurur, coşku ve heyecan içinde kutluyoruz.

Cumhuriyet rejiminin en büyük iddiası ve yapı taşı olan Millet İradesi; 97 yıl boyunca zaman zaman sarsıntıya uğramış olsa da bugün sarsılmaz bir şekilde yerini almış durumdadır.

Bugün bilgiyi ürüne, Ar-Ge’yi yüksek teknolojiye dönüştürerek, her anlamda bağımsız ve lider bir ülke olma yolunda ilerleme iradesini güçlü bir şekilde gösteriyoruz. Geçmişe olan vefamız ve gelecek olan nesle borcumuz, bizi daha çok çalışmaya ve daha çok kararlı olmaya zorlamaktadır. Biliyoruz ki, mirasçısı olduğumuz medeniyet tasavvurunu sağlam bir şekilde ihya ettiğimizde insanlık daha müreffeh ve adil bir dünyaya uyanacaktır.

Bu tarihi gün dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

8.775 kez görüntülendi.