Projesi Onaylanan Akademisyenlere Plaket

03.08.2018

TÜBİTAK Araştırma Geliştirme Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından projesi onaylanan akademisyenlere teşekkür plaketi verildi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, TÜBİTAK Araştırma Geliştirme Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından 1’nci Dönem Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında Sakarya Üniversitesi’nden projesi onaylanan akademisyenlere teşekkür plaketi takdim etti.

2023 hedefleri için elimizi taşın altına koymalıyız

Sakarya Üniversitesi olarak proje sayısını artırmanın öncelikli hedefler arasında olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Savaşan, “Üniversite olarak, yayın ve proje alanında sayıları artırmayı öncelikli hedeflerimiz arasına yerleştirdik. Ülkemizde, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde oluşturulan politika hedeflerine üniversite olarak azami desteği vermek zorundayız. Bilim adamlarımızın gayretlerini tanımak ve enerjilerini sadece araştırmalarına yönlendirmelerini temin etmek bizim görevimiz” şeklinde konuştu.

Araştırma ve proje kültürünü üniversitenin bütününe yaymak için çeşitli adımlar atıldığını belirten Rektör Savaşan, “Projeleri destekleme konusunda kurumumuz içerisinde Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi gibi birimlerimiz mevcut. Gerek öğrencilerimiz gerekse de akademisyenlerimizin projeleri buralarda destekleniyor” dedi.

SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut ise Merkez Laboratuvarın araştırma ve proje yapmak isteyen herkese açık olduğunu, talep edilmesi halinde mekan sağlanabileceğini söyledi.

Sakarya Üniversitesi akademisyenlerinin kabul edilen projeleri 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, 1005- Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı ve 3501- Kariyer Geliştirme Destekleme Programı alanlarında oluştu.

Başvuruları onaylanan akademisyenlerin projeleri şöyle:

1001 “Türkiye’deki Nitelikli Suriyelilerin Sosyo-Ekonomik Entegrasyonunun Sosyal ve Beşeri Sermaye Yönünden Analizi”

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Mustafa Kemal Şan

Araştırmacılar Doç. Dr. Sevim Atila Demir, Doç. Dr. İrfan Haşlak Dr. Öğretim Üyesi Handan Akyiğit, Dr. Öğretim Üyesi Pınar Yazgan Hepgül, Dr. Öğretim Üyesi Ömer Avcı ( Medeniyet Ünv.),

Danışman: Dr. Öğretim Üyesi Adem Bölükbaşı

1001 “Çift Yönlü T Tipi 3 Seviyeli Da-Da Dönüştürücü Tabanlı Yeni Bir Topoloji Tasarımı”

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Uğur Arifoğlu

Araştırıcı: Yük. Müh. Onur Demirel

Bursiyerler: Yük. Müh. Kemal Kalaycı, Yük. Müh. Halime Hızarcı

1001 “Tek Kütle Numaralı Deforme Çekirdeklerde Elektrik Dipol (E1) Titreşimlerinin Teorik Olarak Araştırılması”

Proje Yürütücüsü: Arş. Gör. Dr. Emre Tabar

Araştırmacı: Doç. Dr. Hakan Yakut