MÜSİAD Sakarya ile Uluslararası Öğrenciler İçin İşbirliği

16.11.2018

Sakarya Üniversitesi ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya arasında yabancı uyruklu öğrencilerin staj uygulamasına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Yabancı uyruklu öğrencilerin Sakarya’da yerleşik işletmelerde isteğe bağlı staj yaparak Sakarya’nın sosyal ve iş hayatına katılımlarını sağlamayı amaçlayan protokole göre, işletmeler de dış ticaret olanaklarını geliştirme fırsatı bulacaklar.

İşbirliği protokolü, SAÜ Rektörlüğünde düzenlenen toplantıda Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan ile MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun arasında imzalandı.

Sakarya Üniversitesinde 3 binden fazla yabancı uyruklu öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, protokol ile Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim gören yabancı uyruklu önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin stajlarını isteğe bağlı olarak MÜSİAD Sakarya Şubesi’ne bağlı işyerlerinde yapacağını aktardı.

Yapılan protokole göre “pratik çalışmalar ile kazanılan yetkinlikler” kapsamında, eğitimde bulundukları süre içerisinde öğrencilerin her 50 saatleri 1 AKTS kredisi olarak sayılacak. Önlisans ve lisans öğrencileri staj uygulamasına isteğe bağlı olarak birinci sınıftan sonra başlayabilecekler.

16-11-2018 / ST