Az Bulutlu

Kardeş Üniversite Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi’nin 90. Yıldönümü Kutlu Olsun!

03.06.2020

1930 yılında kurulan ve Güney Kafkasya’daki en büyük üniversitelerden biri olan Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi (UNEC) bu yıl 90’ıncı yaşını kutluyor.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, UNEC’in 90’ıncı yıldönümü sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Rektör Savaşan, Sakarya Üniversitesi ile de yakın işbirlikleri bulunan UNEC’in 1930 yılında yükseköğretim hayatına başladığına değinerek, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Hızla gelişen bir üniversite olmanın verdiği heyecan ve coşku ile yoluna devam etmekte olan Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi’ne, ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yere ulaşmak için çıktığı bu uzun soluklu yolda başarılar diler, tüm eğitim-öğretim personelini içtenlikle kutlarım.”