Hafif Sağanak

İletişim Fakültesinde Devir Teslim Töreni

13.03.2020

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesinde Dekanlık Devir Teslim Töreni yapıldı.

İletişim Fakültesi Dekanlığında düzenlenen törende 2013 yılından beri dekanlık görevini yürüten Prof. Dr. Aytekin İşman, görevini Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel’e devretti.

Törene Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hatem Akbulut, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Kahraman, fakülte akademik ve idari personeli de katıldı.

Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel kimdir?

1 Haziran 1973 tarihinde Adana’nın Kozan ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kozan’da tamamladı. Bir yıllık İngilizce hazırlık döneminden sonra 1995 yılında Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basım ve Yayımcılık Bölümü’nden mezun oldu.

1998 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını ve aynı bölümde doktora eğitimini tamamladı. Doktora tezi, “Kimliğin Korunmasında ve Üretilmesinde Türk Derneklerinin Rolü (Almanya / Köln Örneği 2004)”.

Profesyonel iş hayatına İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Uzmanı olarak 1996 yılında başladı. Göreve TMSF’de devam etti.

2012 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi olarak görevine başladı. Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, İletişim Sosyolojisi, Göç Sosyolojisi, Avrupa’daki Türkler, Sivil Toplum Kuruluşları konularında çalışmalar yapmaktadır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

13-03-2020 / ST