Enstitüde Devir Teslim Töreni

05.12.2013

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kemal İnat, Enstitü Müdürlüğü görevini Prof. Dr. Fatih Savaşan’a devretti.

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Kemal İnat, Enstitü Müdürlüğü görevini Prof. Dr. Fatih Savaşan’a devretti. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde gerçekleştirilen devir teslim törenine Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve enstitü görevlileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Kemal İnat hocamız, çok önemli işler yaptı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Fatih hocamız da bunların üzerine yenilerini ekleyerek devam edecektir. Prof. Dr. Kemal İnat hocamıza teşekkür eder, Prof. Dr. Fatih Savaşan hocamıza da yeni görevinde başarılar dilerim” diye konuştu.

Fatih Savaşan Kimdir?

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünden 1993 yılında mezun oldu. Kısa bir süre Sayıştay’da denetçi yardımcısı olarak çalıştıktan sonra lisansüstü çalışmaları için ABD’ye gitti. Colorado Üniversitesi Ekonomi Bölümünde yüksek lisans (1997), Kansas Üniversitesi Ekonomi Bölümünde doktora  (2002) çalışması yaptı. Uşak Üniversitesi’nden sonra 2009 yılında Sakarya Üniversitesi İİBF Maliye Bölümünde çalışmaya başladı.

Dekan Yardımcılığı (Uşak Üniversitesi) ve Yüksekokul Müdürlüğü (Sakarya Üniversitesi Kaynarca UBYO) görevlerinde bulundu. 2013 yılında üç ay süreyle Stanford Üniversitesinde misafir öğretim üyeliği yaptı. Vergileme, kayıtdışı ekonomi, uluslararası göç ve İslam ekonomisi üzerine çalışmaları bulunan Savaşan evli ve üç çocuk babasıdır.

05/12/2013 – YC