Eğiticilerin Eğitimi Programı İkinci Kez Düzenlenecek

12.05.2022

Üniversitemiz eğitim-öğretim süreçlerinin iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen, öğretim elemanlarımıza yönelik 12 saatlik uygulamalı “Eğiticilerin Eğitimi Programı” sonlandı.

Etkinlik kapsamında; öğretimi planlama-tasarlama ve aktif öğretim yöntemleri kullanarak yürütme, öğrenen ile iletişim, öğretim materyallerinin ve teknolojilerinin geliştirilmesi ve kullanımı, alternatif ölçme değerlendirme teknikleri ve üniversitemiz eğitim bilgi sistemlerinin etkin kullanımı konularında eğitim verildi.

Programa katılan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, üniversitemizin başarısını sürdürülebilir kılmanın bu tür etkinliklerle sağlanabileceğini vurgulayarak Eğiticilerin Eğitimi Programı’nın ikincisinin düzenleneceği müjdesini verdi. Prof. Dr. Savaşan, “Buradaki eğitim çıktıları alana etkisinin yansırsa ben gençlere daha iyi eğitim verebileceğimizi düşünüyorum. Hangi puan türünden olursa olsun bizim görevimiz gelen her çocuğa hak ettiği değeri vermek. Hak ettiği değeri vermekte hem sosyal çevreyle hem de kültürel etkileşimi sunmakla oluyor.” dedi

Üniversitemizin görece kurumsallığını tamamlamış bir üniversite olduğunu söyleyen Prof. Dr. Savaşan, “Bizim üniversite görece kurumsallığını tamamlamış üniversitelerden biri. Bu üniversiteler arasından küçük butik bazı okulları çıkartırsak belki de biz en iyisiyiz. Özellikle genç akademisyenler daha fazla özümsüyor. Tabiri caizse ‘mış’ gibi yapmaktan ziyade o işi yapma aşamasındayız. Bunu yapabildiğimiz zaman akreditasyon ve kağıt üstünde birçok veri sunulabilir. Böylece işin hakkını da vermiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

“Eğitim 12 saat üzerinden yapılıyor”

Üniversitemizin ölçme ve değerlendirme tekniklerinin etkin bir şekilde kullandığını dile getiren Prof. Dr. Savaşan, “Eğitimlerimiz 12 saat üzerinden yapılıyor. Küçük gruplar halinde yapıldığı için herkesin fikri bizim için önemli. İçerik yenileme, müfredatla ve kazanımlarla ilgili yeniden çaba içerisine gireceğimiz önümüzdeki ayla birlikte bölüm kazanımlarını hakkıyla vereceğimize inanıyoruz. Bunu yapmayı umuyoruz. Ancak yapamadığımız zamanda maalesef bazı söylediklerimiz kâğıt üzerinde kalıyor.” şeklinde konuştu.

Eğitime iştirak edenlere katılım belgesi verilen etkinlikte, ilave çevrim içi eğitimleri tamamlayan öğretim elemanlarına da “Eğiticilerin Eğitimi Sertifikası” verildi.

Haber: Rabia Uçar