Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı

31 Ocak 2019

Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde kurulan ‘Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ törenle açıldı.

Diş hastalıkları konusunda Sakarya’ya ve bölgeye hizmet sunacak olan merkezin açılış törenine Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Temel Gürdal, Prof. Dr. Hatem Akbulut ve Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Akın, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü ve akademisyenler katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan merkezin ülkeye ve Sakarya halkına hayırlı olması temennisinde bulundu. Rektör Savaşan “Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Merkezinin, hem öğrencilerimizin yetiştirilmesi konusunda hem de diş hastalıkları alanında ilimize önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Dekan hocamız, bu birim bünyesinde ihtiyaç olan bazı sarf malzemelerin üretilebileceğini ifade etti. Bu konunun ülkemiz içinde örnek olacağını ümit ediyorum. Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Merkezinin Ağız ve Diş sağlığı konusunda Sakarya’da önemli bir boşluğu dolduracağına gönülden inanıyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Törenin açılışında bir konuşma yapan Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Bülbül “Biz Sakarya’nın milletvekili olarak kürsüye geldik ama bu şehirde doğmuş büyümüş bir insan olarak buradayız. Arkadaşlarımızın gayreti için teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun; hocalarımızdan, doktorlarımızdan hiç görmediğimiz en ücra köşedeki sağlık personeline kadar Sakarya’da ben bunlardan Allah razı olsun demek istiyorum. Eminim ki alt yapı ve fiziksel şartlar geliştikçe çok daha güzel şekilde bu hizmetler verilecektir. Bu gibi kurumların, yapıların açılması ile bir takım rahatlamaların olacağı kanaatindeyiz. Sakarya Milletvekili olarak hükümetimiz nezdinde de Ankara nezdinde de bu yatırımların Sakarya’ya daha da yoğun bir şekilde yapılması hususunda elimizden geleni yapmaya çalıştığımızı ifade etmek istiyorum. Sayın Dekanımıza Rektörümüze, İl sağlık müdürümüze, hocalarıma bende şükranlarımı sunuyorum. Bu binanın hayırlı çalışmalara vesile olmasını Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Akın konuşmasında “Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Merkezinin ilimize kazandırılması konusunda başta Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Savaşan hocamız olmak üzere, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü’ye, Fakültemizin kuruluşunda büyük emeği geçen Prof. Dr. Mustafa Altındiş hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kurum Sakarya için var, hizmet için var. Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Merkezinin ülkemize hayırlara vesile olmasını ümit ediyorum“ ifadelerini kullandı.

Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü de “Bu kurumun Sakarya’ya kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu konuda en çok mutlu olacak olanda Sakarya halkıdır. Törene katılan herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde her türlü cerrahi ve tedavi hizmetleri, en kaliteli malzemeler kullanarak ve alanında uzman akademisyenler tarafından verilecek. Merkez, ağız, diş ve çene radyolojisi, ağız, diş ve çene cerrahisi, çocuk diş hekimi, ortodonti, protetik diş tedavisi, periodontoloji, endodonti alanlarında Sakarya ve bölge halkına hizmet verecek.

31.01.2019 – YC

31 Ocak 2019 - 19:15