Devlet Konservatuvarına MOTİF Özel Hizmet Ödülü

11.12.2018

Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı (MOTİF) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesince düzenlenen “24. MOTİF Halkbilim Ödülleri” törenle sahiplerine verildi.

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda düzenlenen törende “MOTİF Özel Hizmet Ödülü”nü aldı.

Haziran ayında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Uluslararası Duna Festivali’nde En İyi Geleneksel Oyun Grubu Ödülü’ne ve En İyi Müzik Grubu Ödülü’ne layık görülen SAÜ Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü, başarılarını sürdürerek MOTİF Vakfının “MOTİF Özel Hizmet Ödülü”nü aldı.

Ödül töreninde Türk Halk Oyunları Bölümünün 75 kişilik görkemli kadrosuyla sahnelediği ”Bu Topraklar İçin” isimli gösteri ayakta alkışlandı. Gecede Sakarya Üniversitesini Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Nilgün Sazak, Türk Halk Oyunu Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri temsil etti. MOTİF Başkanı Zeki Baykal tarafından takdim edilen ödülü SAÜ adına Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan aldı.

Törende konuşan MOTİF Vakfı Başkanı Mehmet Zeki Baykal, amaçlarının Türk halk bilimini koruyup yaşatmak ve dünya ülkelerine tanıtmak olduğunu kaydetti. MOTİF Vakfı’nın, Türk halk kültürünün bilinen tüm alanlarında hizmet verdiğini ifade eden Baykal, kültür şölenleri, halk bilim ödül törenleri, halk bilim sempozyumları, süreli yayınlar, halk bilim okulları, halk müziği ve halk oyunları alanlarında devletin kültür politikalarına destek verdiklerini anlattı.

11-12-2018 / ST