Sıcak

Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Günleri Sona Erdi

26.04.2019

Sakarya Üniversitesi “2019 Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Günleri” sona erdi.

Helikopter Pist Alanında 24 Nisan’da başlayan ve üç gün süren etkinlikler kapsamında müzikten dansa, bilimden sanata ve spora kadar birçok alanda program düzenlendi. Uluslararası öğrenciler de dâhil olmak üzere tüm öğrenciler, öğrenci toplulukları tarafından kurulan stantlarda kültürlerini tanıtma olanağı buldular.

Etkinliklere katılan öğrenciler, Helikopter Pist Alanında hazırlanan sahneye çıkan toplulukların sergilediği müzik ve dans gösterileri ile doyasıya eğlendi. Etkinlikler kapsamında uluslararası öğrenci topluluklarından dans, şiir ve müzik gösterileri, atlı spor gösterisi, voleybol, sokak basketbolu, basket atışları, rock müzik konseri, grafiti, langırt oyunu, okçuluk atışı yarışması, halat çekme, animasyonlar, masa tenisi, bilardo ve tavla gibi birçok gösteri ve oyun düzenlendi.

Vali Nayir’den ziyaret

2019 Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Günlerinin son gününde ise Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, öğrenci stantlarını ve etkinlik alanını gezdi. Burada öğrencilere seslenen Vali Nayir, “Sizler ilimize ve üniversitemize emanet edilmiş gençlersiniz. Bu sorumluluğu omzumuzda taşıyoruz. Bu tür programlar da eğitiminizin bir parçası olarak sizlere yeni bilgi ve kültür örnekleri göstereceği için kıymetlidir. Bizler üniversitemizin kıymetini biliyoruz. Üniversitemizde okuyan öğrencilerimizin ilimize yaptığı katkının farkındayız. Burada farklı kültürlerin örneklerini görmek her zaman mümkün olmaz. Bu etkinlikler dolayısıyla inşallah sizlere yeni kapılar açılacaktır. Hem kendi ülkenizi ve kültürünüzü tanıtmak, hem de farklı kültürleri görmek açılarından bir fırsat elde edeceksiniz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Stantlarla tek tek ilgilenerek öğrencilerden bilgi alan Vali Nayir’a Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Temel Gürdal ve Prof. Dr. Hatem Akbulut ile Genel Sekreter Yaşar Kahraman da eşlik etti.

26-04-2019 / ST