Azerbaycan-Türkiye İşadamları Birliği Başkanı KariyerFest’te

11.05.2022

Azerbaycan-Türkiye İşadamları Birliği (ATİB) Başkanı Cemal Yangın, Sakarya Üniversitesinin (SAÜ) düzenlediği KariyerFest’e konuk oldu. Etkinlik SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Salonu’nda saat 14.00’te başladı.

Cemal Yangın, kurumsal firma haline gelme sürecini Azerbaycan’a ticaret için ilk gidişinden başlayarak anlattı. Sakarya Üniversitesine olan övgülerini dile getirerek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Cemal Yangın, “Öğrenciler derslerini iyi takip etmeli ama bununla da yetinmemeli. Kişiler arası iletişime önem vermeli ve kendine network sağlamalı. Sakarya Üniversitesinin yıllardır uyguladığı 3+1 ve 7+1 stajlar çok faydalı uygulamalar. Öğrencilere faydası çok büyük, kıymeti bilinmeli.” dedi.

“Her şeyi üniversiteden beklemeyin; inisiyatif alın”

Her şeyi üniversiteden beklememek gerektiğine dikkat çeken Cemal Yangın, “Kendinizi geliştirmelisiniz. Gerekirse birkaç yabancı dil öğrenmelisiniz. Bunlar önemli şeyler. Özellikle Rusçayı çok iyi bilen uzmanlara ihtiyaç duyuluyor. Ona rağmen Rusça bilen birilerini bulmakta güçlük çekiyoruz.” dedi.

Cemal Yangın, Sakarya Üniversitesinin başarılarını pek çok yerde duyduğunu belirterek bu durumdan memnun olduğunu dile getirdi. Daveti için Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan’a teşekkürlerini ileten Yangın, öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak konferansı sonlandırdı.

Haber- Fotoğraf: Melike SARIKAYA