Ahmet Hamdi Tanpınar Tüm Yönleriyle Tartışıldı

09.05.2019

Sakarya Üniversitesinde “Ahmet Hamdi Tanpınar Paneli” düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan panele Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılışında konuşan Rektör Savaşan, “Gençlerin yaptığı her şey güzel. Ama bu tip etkinlikler daha güzel. Çünkü birçoğunuzun doğrudan alanı olsa bile, öğrencilerin sahne aldığı, belli bir konudan kitleye hitap etmeye çalıştığı, belli bir şairi yazarı analiz etmeye ve değerlendirmeye çalıştığı bu etkinlik, herhalde üniversiteye en fazla yakışan aktivitelerden birisidir. Rektörlerin görevi yapılan güzel işleri görmesi ve desteklemesidir. Üniversiteler arasında hocalardan ve öğrencilerden çok güzel işler çıkartanlar var. Bu aktivitelerin görülmesi önemli. Katılımınız dolayısıyla hepinizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler Tanpınar’ı Konuştu

İki oturum şeklinde düzenlenen panelin birinci oturumda Ahmet Hamdi Tanpınar’ın hayatı, eserleri, romanlarında muhteva, romanlarında yapı, hikâye anlayışı ve güzel sanatlarla ilişkisi konuşuldu. İkinci oturumda ise “Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Şiir Anlayışı”, “Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Gözünden Yahya Kemal”, “Denemeleriyle Ahmet Hamdi Tanpınar”, “Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Edebiyat Tarihi” ve “Orhan Okay’ın Gözünden Ahmet Hamdi Tanpınar” başlıkları altında konu ele alındı.

Oturumlara öğrencilerden Zehra Dikici, Melihcan Kara, Suna Yüksekyayla, Rümeysa Atiş, Birgül Kılıç, Ahmet Berk, Gözde Nur Uğur, Zeynep Çalışkan, Esra Genç ve Gizem Aksu konuşmacı olarak katıldı.

09-05-2019 / Hatice Başer