6. Uluslararası Sakarya Kısa Film Festivali 20 Ekim’de Başlıyor

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesince düzenlenen 6. Uluslararası Sakarya Kısa Film Festivali 20-22 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak.

6. Uluslararası Sakarya Kısa Film Festivali 20 Ekim’de Başlıyor
17.09.2020

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla ve Sakarya Büyükşehir Belediyesinin işbirliğiyle organize edilen festivalin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısına Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel ile basın mensupları katıldı.

Tanıtım toplantısı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, toplantıda yaptığı konuşmasında Sakarya’nın kültür ve sanat alanında kalkınması için bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu belirterek, buna katkı sunan basın mensuplarına teşekkür etti.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan da festivalin Sakarya için öneminden ve şehre katkılarından bahsederek, etkinliğin şehre değer katacağını söyledi. Etkinliğin düzenlenmesinde desteği olan Büyükşehir Belediyesine ve emeği geçenlere teşekkür eden Rektör Savaşan, bu tür faaliyetlerin sürekli artan oranda devam ettiğini ve şehre ayrı bir hava katacağını sözlerine ekledi.

SAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel ise festivali Sakarya şehrine armağan etmek için adım attıklarını, 6. Uluslararası Sakarya Kısa Film Festivali’ni diğer şehirlerdeki benzer büyük festivaller gibi Sakarya’yı kapsamasını istediklerini aktardı.

Konuşmaların ardından festival için düzenlenen afiş, ödül heykelciği ve logo tasarımı yarışmasında kazananlara ödülleri verildi.

Sinemaya gönül vermiş üniversite öğrencilerini desteklemeyi amaçlayan festivalde ‘kurmaca’ ve ‘belgesel’ dalında kısa filmler yarışacak. Festivale, Şemsi İnkaya, Selda Alkor, Tamer Levent, Murat Tavlı ve Muhammed Emre Kaya gibi birçok ünlü isim katılacak. Festival kapsamında Türk sinemasına verdikleri katkılardan dolayı çeşitli ödüller verilecek.

Başvurular 5 Ekim’e kadar sürüyor

Türkiye’de ve Türkiye dışında lisans düzeyinde öğrenim gören tüm üniversite öğrencilerinin katılımına açık olan festivale başvurular 5 Ekim 2020 tarihine kadar devam edecek. Katılımın ücretsiz olduğu festivale 1 Ocak 2018 tarihinden sonra çekilmiş 25 dakikayı aşmayan serbest temalı filmleriyle başvurabilecek olan adaylar, belgelerini Wetransfer üzerinden filmfest@sakarya.edu.tr adresine gönderebilecek.

Öğrenci filmleri yarışıyor

SAÜ İletişim Fakültesinin 2015 yılından bu yana aralıksız düzenlendiği ve her yıl dünyanın dört bir yanından sinemaya ilgi duyan üniversite öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Sakarya Kısa Film Festivali’ne, ulusal ve uluslararası platformda tanınırlığını artırdığı 6’ncı yılında daha fazla başvuru bekleniyor. Genç sinemacı adaylarına ve öğrenci filmlerine desteği altı yıldır aralıksız devam eden Uluslararası Sakarya Kısa Film Festivali için hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, her yıl olduğu gibi bu yıl da sinemaseverlere dopdolu bir program hazırlanıyor.

Festival Kentle Bütünleşecek

Her yıl daha da büyüyen ve geleneksel hale gelen festival bu yıl yoluna isim değişikliği ile devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Golden Pumpkin (Altın Kabak) olan festivalin adı Uluslararası Sakarya Kısa Film Festivali oldu. Kentin kültür sanat hayatına zenginlik katmayı hedefleyen festivalin logosu Sakarya’nın sembollerinden “Çark” olarak yenilendi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin de desteğiyle kentle bütünleşmeyi hedefleyen festival, üç gün boyunca film gösterimlerinin yanı sıra, söyleşiler, film yönetmenlerinin ve senaristlerin sunacağı belgesel, senaryo atölyeleriyle zenginleşecek.

Onur Kurulu Başkanlığını SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’ın yaptığı festivalde, Kurmaca ve Belgesel Dalı Jüri Üyeleri akademisyenler Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Prof. Dr. Şükrü Sim, Dr. M. Sefa Doğru; yönetmenler Selman Kılıçaslan, Atila Cengiz, Aydın Bağardı; Sinema Yazarı Vadullah Taş; Film Eleştirmeni Suat Köçer ile oyuncular Murat Tavlı ve Muhammed Emre Kaya’dan oluşuyor.

17-09-2020 / ST

85.990 kez görüntülendi.