18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Programı

27.03.2019

Sakarya Üniversitesi  Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğrenci Topluluğu tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Programı tarihinde Sakarya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında İlk ve Acil Yardım programı öğrencilerinin işaret dili dersi kapsamında hazırladıkları İşaret dili ile İstiklal Marşı çevirisi ve Çanakkale Türküsü çevirisi büyük ilgi gördü.

Program Çocuk Gelişimi öğrencilerinden İrem Kombak’ın sunuşuyla saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yapmak üzere Çocuk Gelişimi Programı Öğrencilerinden Tuğba Çakır sahnede yer aldı. Daha sonra yine Çocuk Gelişimi Programı Öğrencilerinden Burcu Savaşkurt “Bayrak” şiirini okudu. Çocuk Gelişim Öğrencilerinden Zeynep Eşme muhteşem yorumuyla “Dur Yolcu” şiirini okudu.

Etkinlik kapsamında SAÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Alaaddin Ağcadağ’ın izcilik vesilesiyle gittiği Çanakkaledeki anılarını anlattı. Öğr. Gör. Ağcadağ, Çanakkale ruhunun hiçbir zaman yok olmayacağını bugün dahi hissedilebileceğini söyledi.

Ayrıca program bitiminde öğrencilere Çanakkale’de bizler için savaşan askerlerimizin bir günlük yemek öğünü olan kuru ekmek ve üzüm hoşafı dağıtıldı.

Program, SAÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin Altundemir, müdür yardımcıları, öğretim görevlileri ve öğrenciler katılımı ile gerçekleştirildi.

27.03.2019 – YC