Zirveye SAÜ’de Tırmandılar

Zirveye SAÜ’de Tırmandılar
23.02.2015
1.044
A+
A-

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından organize edilen Spor Tırmanış Büyükler Boulder Türkiye Şampiyonası Finallerinin ilk ayağı Sakarya Üniversitesi’nde yapıldı.

SAÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Tırmanış Duvarında 21-22 Şubat tarihleri arasından düzenlenen Spor Tırmanış Büyükler Boulder Türkiye Şampiyonası Finallerinde erkekler kategorisinde 69, bayanlar kategorisinde 30 sporcu yarıştı. 18 ilden 36 takımın  kıyasıya mücadele ettiği müsabakalarda, bayanlarda birinci Bursa Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’nden Ayşe Narmanlı, ikinci İstanbul Kartal Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’nden Lara Özak, üçüncü Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü’nden Gülşah Selçuk; erkeklerde birinci İstanbul Doğa Aktiviteleri Grubu Derneği Sporları Kulübü’nden Ahmet Güner, ikinci İstanbul Kartal Belediye Spor Kulübü’nden Arda Uruluer, üçüncü İstanbul Kartal Belediye Spor Kulübü’nden Barış Güvenç oldu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve SAÜ BESYO öğretim görevlisi Murat Şen, “Sporcularımızı Sakarya’da ağırlamaktan dolayı çok memnunuz. İki gün boyunca burada, kıyasıya müsabakalar oldu. Başarı elde eden sporcularımız, ülkemizi yurtdışında temsil edecekler. Türkiye’de yeni diyebileceğimiz bu spor dalının ilk Türkiye Şampiyonasını da Sakarya’da yapmıştık. Başka bir ifadeyle, bu serüven Sakarya’da başlamıştı” dedi.

Sakarya Üniversitesi’nin Türkiye’de sayılı tırmanış duvarlarından birine sahip olduğunu söyleyen Öğr. Gör. Murat Şen, “Şampiyona için bize kapılarını açan ve desteklerini esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a, BESYO Müdürümüz Prof. Dr. Süleyman Can Kurnaz’a, Gençlik ve Spor Bakanlığı Sakarya İl Temsilciliği’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

23/02/2015 – MA


1.044 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.