Yürüyen Adam, Sakarya Üniversitesi’ne Hayran Kaldı

Yürüyen Adam, Sakarya Üniversitesi’ne Hayran Kaldı
22.11.2011
768
A+
A-

Yürüyen Adam olarak ünlenen Atilla Karaboran, Sakarya Üniversitesi’ni ziyeret ederek SAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Şimşek’i ziyaret etti.

Sakarya Üniversitesi Kampüsü’nü gezen Karaboran, buraya hayran kaldığını söyledi. Karaboran, Sapanca Gölü ve dağları seyrederken ‘İsviçre buranın yanında sıfır kalır’ diye bir niteleme yapmaktan geri kalmadı.

Yaklaşık 40 yıldır Almanya’da Münih şehrinde yaşayan ve oradan emekli olan 66 yaşındaki Karaboran, yıllardır yaptığı yaya seyahatleriyle ünlü.

İnşaat Mühendisi olan Karaboran, 3 yıl önce İstanbul’da İTÜ Merkez Kampüsü’nden çıkarak  83 günde 1250 km yol kat etti. Memleketi İslâhiye’ye oradan da Kahramanmaraş’a ulaşan Atilla Boran, daha sonra Münih’ten Paris’e 810 km yolu 45 günde yürüdü. Gecen yıl da Fransa’nın güneyinden, Marsilya şehrinden İspanya’nın Barselona şehrine 640 kilometre yolu 47 günde yaya olarak yürüyen Atilla Karaboran’ın gerçekleştirdiği yürüyüşleri Avrupa basınında çok ilgi çekmiş ve pek çok basın yayın organı kendisi ile mülakat yapmıştı. Doğa yürüyüşü sevdalısı Yaya ‘Yürüyen Adam’ Karaboran, amacının zamana karşı bir yarış olmadığını, yürümenin her yaşta yapılması gereken bir eylem olduğunu ve bunun da herkes tarafından yapılabileceğini göstermek istediğini belirtiyor.

Karaboran’a  ‘Yaya Yürüyen Türk’ denirken, yaya yürümeyip otomobili ile yaptığı seyahatleriyle ünlü olduğu için Salih Hoca’ya, ‘Motorize Yürüyen Türk’ unvanı yakıştırılmış.

Birbirlerini gıyaben tanımalarına rağmen, sadece zıt yönlü iki seyahatte 15 dakika karşılaşıp selamlaşmanın ötesinde yüz yüze gelmeyen iki gezgin, Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde hasret giderdiler.

19/11/2011

 

 
768 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.