Yurtdışında Staj İmkanı

Yurtdışında Staj İmkanı
28.09.2011
1.123
A+
A-

 

Dünyanın en büyük gönüllü öğrenci organizasyonu AIESEC dünyanın 109 ülkesinde profesyonel staj imkanı sunuyor.

AISEC Kocaeli şubesinin duyurusu şöyle:

AIESEC Kocaeli şubesi, Ekim, Mart  dönemlerinde olmak üzere 2 defa düzenlenen, uygun bölümlerdeki üniversite  öğrencilerine ve bu bölümlerden yeni mezun olmuş kişilere yurtdışında faaliyet gösteren 109 AIESEC ülkesinden birinde profesyonel staj imkanı sunuyor.

Stajdan yararlanacak öğrencinin gideceği ülkede:

*Havaalanından karşılanması,

*Kalacak yer tahsisi,

*Çalışma ve oturma izinlerinin ayarlanması,

*Firma ile tanıştırılması,

*Adaptasyon sureci takibi,

*Stajyer öğrencinin  bütün ihtiyaçlarının takibi

AIESEC sorumluluğunda olacaktır.

AIESEC Kocaeli olarak Kocaeli Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde öğrenim gören kişilerin değişim süreçlerinden sorumlu bulunmaktayız.

Öğrenci Değişim Süreçleri

1. Adım:

İlk olarak ingilizce yeterlillik sınavı uygulanmaktadır.İngilizce yeterlilik sınavına katılım ücreti 65 TL’dir.

Kişiler yurtdışında staj yapacakları için tüm dünyada ortak olarak kullanılan İngilizce dilini belirli seviyede bilmeleri gerekmektedir.  Bunu test etmek amacıyla yazılı İngilizce sınavı gerçekleştirilecektir.  Öğrenciler ek olarak Almanca ve İspanyolca dillerinden de sınava girilebilmektedirler. Sınav sonucu çan eğrisi sistemine göre neticelendirilmektedir. Çan eğrisinin üzerinde kalan kişiler yazılı sınavdan başarılı olmuş olurlar. Sözlü mülakatlara hak kazanırlar.

2. Adım:

Yazılı aşamayı geçen kişiler sözlü mülakatlara alınırlar.

Sözlü mülakatlar; Türkçe bireysel yetkinlik bazlı, yabancı dil ve Türkçe grup çalışması olarak gerçekleştirilir. Sözlü mülakatlar firma yetkilileri ve yabancı dil öğretmenleri eşliğinde gerçekleştirilmektedir. Sözlü mülakatlarımız işe alım süreci gibi gerçekleşmektedir. Bunun nedeni yurtdışına gidecek olan kişilerin firmalarda eş zamanlı ve tam maaşlı olarak profesyonel staj yapacak olmalarıdır.

Sözlü mülakatlarda başarılı olan kişiler sistemimize girmeye hak kazanmış olurlar. myaiesec.net adlı sistemimizde dünyanın 109 ülkesindestaj yapmak isteyen öğrenci arkadaşlarımızın CV’leri ve stajyer almak isteyen firmaların formları bulunmaktadır.

Sisteme giriş ücreti : 285 TL’dir.

3.Adım:

Yazılı sınav ve sözlü mülakat aşamalarında başarılı olan öğrencilere, yurt dışında stajları boyunca ihtiyaç duyabilecekleri konularda eğitimler verilecektir.

Tüm bu seçim aşamaları sonunda stajdan yararlanacak olan öğrenciler AIESEC tarafından düzenlenen, yurtdışında eğitim gören yabancı arkadaşlarımızın  ve yurt içindeki üniversitelerde eğitim gören üniversite öğrencilerinin katılacağı uluslararası bir kongreye katılım sağlayacaklardır.Kongreye ulusal ve uluslararası bir çok firma eğitim vermek üzere katılım göstereceklerdir.

285 TL sisteme giriş ücreti ödeyen kişiler kongreye 2 gece 3 gün ücretsiz katılım sağlayacaklardır.

4.Adım:

Stajdan yararlanacak olan öğrencilere ,

sahip olduğumuz ve bize dünyadaki 109 ülkede bulunan firmaların stajyer ihtiyaçlarını görebileceğimiz sistem aracılığıyla ,

uygun firmanın bulunması.

Uygun firmanın bulunmasının ardından staj çeşitlerimizden uluslararası staj programına katılan kişiler staj kesinleştirme harcı diye adlandırdığımız ve staj gerçekleştirme ücreti olan 550 TL’sı ödemek durumundadırlar.(Uluslararası toplumsal gelişim programına katılacak olan kişiler ise 180 TL ödemek durumundadırlar.)

Staj Türleri

•       Uluslararası Toplumsal Staj Programı: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Yönetim Bölümleri, Yabancı Dil, Mühendislik ve Teknik anlamda eğitim görmüş, Akademik ve İş Tecrübesi olarak yönetim departmanlarında staj yapabilecek olan öğrenciler.

•       Uluslar arası Toplumsal Gelişim Programı:Yurtdışında sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak staj yapabilecek kişiler.

 

Ayrıntılı bilgi için:

www.aiesec.org.tr

Tepecik Mah. Feridun  Özbay Cad. Merkez İşhanı No:6 Kat:3 İzmit- Kocaeli

Tel: 0 262 331 84 21

 
1.123 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.