Yükseköğretimde Kalite ve Akreditasyon

Yükseköğretimde Kalite ve Akreditasyon
27.03.2014
681
A+
A-

Amerika Eğitim ve İletişim Derneği Eski Başkanı ve Üyesi Ana Donaldson Sakarya Üniversitesi’nde Yükseköğretimde Kalite ve Akreditasyon konulu bir seminer verdi.

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminerde Ana Donaldson Yükseköğretimde Kalite ve Akreditasyon’u katılımcılara anlattı.

Çağımızda teknolojinin gelişmesiyle birlikte öğrenen kişinin kaynaklarının arttığını belirten Donaldson, “İçinde yaşamakta olduğumuz bilgi çağında öğreticiler, öğrenciler için bilgi kaynaklarından sadece birine dönüştü. Gelişen teknoloji ile bu kaynaklar çoğaldı ve çeşitlendi. Öğrenilen bilginin farklı kaynaklardan karşılaştırması yapılabiliyor. Bu nedenle geçmiştekinin aksine bilginin olduğu kadar kaynakta sorgulanabilir oldu” şeklinde konuştu.

Yükseköğretim kurumlarında akreditasyonun önemini vurgulayan Donaldson, ” Amerika’da 100 yıllık geçmişe sahip olan Akreditasyon, standartlaşmayı sağlamanın yanı sıra yükseköğretim kurumlarının ve programlarının kalitesini yükseltti”  dedi.

Ana Donaldson, seminerin devamında mesleki etik konusunun da bilgi verdi. Etik kuralların üç açıdan ele alındığını anlatan Donaldson, bunların bireyselliğe bağlılık, topluma bağlılık ve mesleğe bağlılık olduğunu söyledi.

27/03/2014 – MA

 
681 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.