Yrd. Doç. Dr. Karaman’a Uluslararası İyilik Ödülü

Yrd. Doç. Dr. Karaman’a Uluslararası İyilik Ödülü
14.03.2018
3.753
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Karaman, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen törenle Uluslararası İyilik Ödülü’nün sahibi oldu. Aşhane Projesi ile evsizlere gece çorba dağıtarak iyilik seferberliği başlatan Yrd. Doç. Dr. Karaman, ödülünü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın elinden aldı.

Türkiye Diyanet Vakfı 4. Uluslararası İyilik Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle sahiplerine verildi. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası İyilik Ödülleri töreni, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Genel Kurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, milletvekilleri, büyükelçiler, uluslararası misafirler, il ve ilçe müftüleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, TDV bağışçı ve gönüllüleri, işadamları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmasına, “Sizleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, milletin evinde, bu gazi mekanda ağırlamaktan şahsım, milletim adına büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Bu yıl dördüncüsünü tevdi ettiğimiz iyilik ödüllerinin ve İyilik Haftası’nın ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.” diyerek başladı.

Ödül töreni için Diyanet teşkilatına teşekkür eden Erdoğan, Uluslararası İyilik Ödülleri’nin ihdasından bu yana geçen sürede insanlar arasında bir iyilik halkasının oluşmasına vesile olduğuna inandığını belirtti.

Mahmut Karaman Kimdir?

Gündüz Sakarya Üniversitesi’nde akademisyenlik görevini sürdüren Yrd. Doç. Dr. Mahmut Karaman, geceleri ise evsizlere, kimsesizlere el uzatan bir yardımsever. “Komşum aç yatmayacak” ilkesi ile İstanbul’u sokak sokak gezip evsizlere özellikle Suriyeli mültecilere çorba dağıtıyor. Günde yaklaşık 500 kişiye çorba ve ekmek dağıtan Mahmut Karaman “bireysel olarak da yardım etmeyi öğrenmeliyiz” diyerek Aşhane projesini örnek gösteriyor. Mahmut Karaman’ın eşi de bir iyilik gönüllüsü. İkisi beraber ilk başlarda yoksul ailelere, yeni evlilere ev eşyası alıyorlar fakat son yıllarda Suriyeli ailelere ev tutup ikinci el eşyalarla evleri döşüyorlar. Eski eşyalarını atacak olan evlerden bu eşyaları toplayıp Suriyeli ailelerin evlerine götürüyorlar. Mahmut hoca onların betonda yattıklarını bu sebeple bir hurda çekyata bile muhtaç olduklarını söylüyor.

14.03.2018 – YC

 
3.753 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.