YÖS Yedek Adayları Açıklandı

08.09.2011

Sakarya Üniversitesi 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’na (YÖS) göre 1. sıra yedek adaylar açıklandı.

Birinci sıra yedek adaylar için kayıt tarihleri 12-14 Eylül (3 gün) olarak belirlendi. Kayıtlar, aday öğrenci tarafından bizzat Sakarya Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı’nda yapılacak. Adayların talebi halinde e-posta ile kabul mektubu gönderilecek. Bunun için adayların 08 Eylül 2011 tarihinden itibaren  info@sakarya.edu.tr e-posta adresinden talepte bulunmaları gerekiyor. Adayların sadece bir programa kayıt hakkı bulunuyor.

Kesin kayıt için istenen belgeler ise şöyle:

1– Lise diplomasının aslı ve noter onaylı Türkçe tercümesi.

2– Adayların lise diplomalarının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ya da ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği’nden alınacak “Denklik Belgesi”.

3- Not Durumu belgesinin (Transkript) aslı ve ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliğinden ya da Konsolosluğundan onaylanmış Türkçe çevirisi.

4- TÖMER Belgesi

5- Sınav Sonuç Belgesinin aslı.

6– Öğrenim meşruhatlı vize alınmış pasaport Fotokopisi ve noter onaylı Türkçe tercümesi.

7- Öğrenim amaçlı alınmış İkamet Tezkeresi onaylı örneği.

8- Tıp Fakültesi ve Sağlık Yüksekokulu öğrencileri için tam teşekküllü bir hastaneden Heyet Raporu

9- 12 adet 4.5x6cm ebadında fotoğraf

10- Öğrenci Bilgi Formu

11- Öğrenim ücreti dekontu