Yonsei Üniversitesi ile İşbirliği

Yonsei Üniversitesi ile İşbirliği
19.01.2016
3.070
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ve Güney Kore Yonsei Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Amerika’dan Stanford ve John Hopkins gibi dünyanın en iyi üniversiteleri ile işbirliği anlaşması bulunan Yonsei Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ile de, öğrenci değişimi, ticarileşme, üniversite-sanayi işbirliği gibi alanları kapsayan bir işbirliği anlaşması imzaladı. İmza öncesi Prof. Dr. Muzaffer Elmas Sakarya Üniversite’sini tanıtıcı bir sunum yaptı. Sunumunda Sakarya Üniversitesi’nin EFQM kapsamında aldığı ödüllerden bahseden Elmas sistemin işleyişi hakkında da açıklamalarda bulundu.

Ayrıca Elmas, “Üniversiteler arasında yapılan anlaşmaların çok önemli olduğunu görüyoruz. Sakarya Üniversitesini’nde son zamanlarda uluslararası alanda birçok işbirliği yaptığını ve bu işbirliklerinin de üniversitemize önemli değerler sağlayacağına inanıyoruz” dedi. Yonsei Üniversitesi’nden LINC Enstitüsü dekanı Prof. Dr. Heejoung Kim “Burada çok iyi karşılandık, Sakarya Üniversitesi ile yapacağımız anlaşmadan her iki tarafın çok faydalanacağına inanıyoruz. Uluslararası alanda örnek bir işbirliği modeli geliştirmeye çalışacağız, Sakarya Üniversitesindeki potansiyel bizi fazlasıyla heyecanlandırdı” dedi.

Yonsei Üniversitesi

1885 yılında Seul’de kurulan ve Güney Kore’nin en eski üniversitelerinden biri olan Yonsei Üniversitesi, dünyadaki en iyi 300 üniversite arasında yer alıyor. Uluslararası öğrencileri için global programlar sağlayan Yonsei Üniversitesi’nde Uluslararası Çalışma Enstitüsü, küresel rekabet için enstitüler ve dünyanın modern iş ortamını yansıtan MBA programı bulunuyor.

Güney Kore ekonomisinde katma değeri en yüksek sektör olan biyomedika alanında uzmanlaşmış olan Yonsei Üniversitesi, aynı zamanda biyomedikal alanında dünyanın önde gelen üniversitelerinden birisidir. Yonsei, Asya’da biyomedikal mühendisliği alanında lisans ve yüksek lisans öğrencileri mezun eden ilk üniversitedir.

19/01/2016 – MA
3.070 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.