YÖK’ten ’29 Yaş’ Duyurusu

YÖK’ten ’29 Yaş’ Duyurusu
14.08.2013
1.380
A+
A-

Yükseköğretim Kurulu 29 yaşını dolduran öğrencilerin askerlik durumlarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

29 yaşını tamamladığı için ders kayıtlarını yaptıramayan üniversite öğrencilerine Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) yeni bir karar açıklandı. Bu karara göre 29 yaşını tamamlayan öğrenciler üniversitelerde ders kayıtlarını yapabilecek, ancak öğrencilerin askerlik tecil süresi uzatılmayacak.

Milli Savunma Bakanlığı daha önce YÖK’e gönderdiği yazıda 1111 sayılı kanunun 35’inci maddesini gerekçe göstererek “29 yaşından büyük yükümlülerin askerliklerinin ertelenemeyeceğini” belirtmiş, öğrenciler de mağdur edildiklerini ifade ederek konuyu yargıya taşımışlardı. Öğrencilerin eğitim haklarının sadece kanunla sınırlandırılabileceğini gerekçe gösteren idare mahkemeleri, yürütmeyi durdurma kararı vermiş ve öğrenciler ders kayıtlarını yaptırmıştı. Davayı kaybeden üniversiteler ise YÖK’e bir yazı göndererek açılan davalar sonucu üniversitelerin zarara uğratıldığını gerekçe gösterdi ve YÖK’e konuyla ilgili olarak yeni bir uygulamaya gidilip gidilmeyeceğini sordu.

YÖK de 22 Temmuz 2013 tarihinde üniversitelere yolladığı bir yazı ile 29 yaşını tamamlamış öğrencilerin ders kayıtlarının yenilenebileceğini, ancak 1111 sayılı kanunun 35’inci maddesinin (c) fıkrasına göre askerlik tecil işlemlerinin yapılmayacağını bildirdi.

Mühendislik Tamamlama Programına Kayıt Yaptırmak İsteyenler

YÖK ayrıca mühendislik tamamlama programına katılmak isteyen öğrencilerin tecil işlemleri için de bir düzenlemeye gitti. YÖK tarafından yapılan açıklamada, “Söz konusu programa kayıt olacak öğrencilerin askerlik tecil süresinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programa kayıtları yapılabilecek. Ancak tecil sürelerinin sonunda askerlik hizmetini erteleme haklarını kayıp edenler askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitimlerine devam edebilecekler” denildi.

14/08/2013 – ST


1.380 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.