YÖK Programların Açılması Onayladı

YÖK Programların Açılması Onayladı
27.05.2013
565
A+
A-

YÖK, Sakarya Üniversitesi’nin 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alınması ve bazı yeni programların açılması hakkındaki tekliflerini onaylandı.

Sakarya Üniversitesi’nde bazı programlara öğrenci alımı ve programların açılması konusundaki teklifi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandı.

YÖK’ün 18 Nisan 2013 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısı’nda masaya yatırılan yeni programların açılması ve kontenjanları ile ilgili olarak,  Sakarya Üniversitesi’nde Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet II. Öğretim programına 55 öğrenci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Finansal Ekonometri Programına 30 öğrenci, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık programına 50 öğrenci, İşletme Fakültesi Sağlık Yönetimi Programına 60, Uluslararası Ticaret Programına 40, Yönetim Bilişim Sistemleri Programına da 40 öğrenci alınmasını onayladı.

Sakarya Üniversitesi’nin Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni programlar açılması konusundaki teklifi, YÖK Yürütme Kurulu’nun 17 Nisan 2013 tarihli toplantısında ele alındı. Bu toplantıda alınan kararlara göre, Sakarya Üniversitesi Ali Fuat Cebesoy MYO’da Yerel Yönetimler, Arifiye MYO’da Harita ve Kadastro ve İşçi Sağlığı ve Güvenliği, Kaynarca Seyfettin Selim MYO’da Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon, Pamukova MYO’da Fidan Yetiştiriciliği, Kırkpınar Turizm MYO’da Aşçılık, Ferizli MYO’da ise İşçi Sağlığı ve Güvenliği Programları açılacak.

Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları bünyesindeki mevcut programlara 2013/2014 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınması konusundaki teklifleri 2 Mayıs 2013 tarihli toplantısında inceledi. Toplantının sonucuna göre,  Sakarya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO’da İlk ve Acil Yardım, Optisyenlik ve Tıbbı Dokümantasyon ve Sekreterlik İkinci Öğretim Programlarına 40’ar öğrenci alınması kararlaştırıldı. Karasu MYO Kaynak Teknolojisi Programına 40, Sakarya MYO Endüstriyel Kalıpçılık İkinci Öğretim Programına 40, Arifiye MYO Kaynak Teknolojisi İkinci Öğretim Programına 40, Pamukova MYO Laboratuvar Teknolojisi Programına 40 ve Ferizli MYO Moda Tasarımı İkinci Öğretim Programına 40 öğrenci alınması kararlaştırıldı.

Sakarya Üniversitesi’nin uzaktan öğrenim vermek üzere MYO’lar bünyesinde önlisans programları açılması ve öğrenci alımları konusundaki teklifi, 2 Mayıs 2013 tarihli YÖK Genel Kurul Toplantısı’nda ele alındı. Toplantıda alınan karara göre, Sakarya Üniversitesi Adapazarı MYO’da uzaktan eğitim olmak üzere İş Sağlığı ve Güvenliği Programı açılacak.

Sakarya Üniversitesi’nin Ortadoğu Enstitüsü kurulması konusundaki teklifi 2 Mayıs 2013 tarihli YÖK Genel Kurul Toplantısı’nda incelendi. Buna göre 2547 Sayılı Kanun’un 2880 satılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, Sakarya Üniversitesi Rektörlük bünyesinde Ortadoğu Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulması’nın uygun görüldüğü bildirildi.

27/05/2013 – YC


565 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.