Yılın Hekimi Prof. Dr. Akoğlu’na Takdir Belgesi

Yılın Hekimi Prof. Dr. Akoğlu’na Takdir Belgesi
12.04.2016
1.536
A+
A-

Sağlık Bakanlığı tarafından “Yılın Hekimi” seçilen Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Musa Akoğlu’na takdir belgesi takdim edildi.

SAÜ Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, YÖK üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Sakarya Vali Yardımcısı Şakir Özdikici, SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Ramazan Akdemir, Prof. Dr. Musa Akoğlu ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri katıldı.

Toplum sağlığının korunması ve gelişmesi adına yapmış olduğu başarılı çalışmalar, hekimlik mesleği için göstermiş olduğu üstün gayret ve özveri dolayısıyla Sağlık Bakanlığı tarafından “Yılın Hekimi” seçilen Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Musa Akoğlu için Rektörlük Senato Salonunda bir ödül töreni gerçekleşti. Törene Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Musa Akoğlu ve öğretim üyeleri katıldı.

Uyumlu çalışma başarıyı getirdi

Törenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Tıp Fakültemizin gelmiş olduğu noktayı gururla izliyoruz. Gerek fakültede eğitim ve araştırma alanında, gerekse Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan çalışmalar çok başarılı. Sakarya’da sağlık alanında uzun vadeli konulan hedefleri kısa zamanda gerçekleştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşen organ nakli ile yeni bir sürecin başladığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Elmas, “Bundan bir ay önce hastanemizde organ nakli yapıldı. Bu bizim için önemli bir aşamaydı, bir başlangıçtı. Devamı gelecek olan bu durum kurumumuzun çıtasını yükseltecektir. Bunun yapılıyor olması diğer alanlarda da birçok şeyin yapılabileceğinin göstergesi oldu. Hastanedeki uyumlu atmosfer her türlü başarılı sonucu da beraberinde getirecektir. Bu tür işlerde bilinenler yanında isimsiz kahramanlar da vardır. Sahada çalışanlar, görünmeyen ancak hayati işler yaparlar. Bu görünmez kahramanlardan bir tanesi de Musa hocamızdır. Karşılaştığı engellere rağmen yoluna her zaman devam etti ve başarılı oldu. Bu başarısından dolayı da Sağlık Bakanlığı tarafından yılın hekimi seçildi. Sağlık Bakanlığı’nın vermiş olduğu belge dışında biz de kendisine üniversite olarak mütevazi bir plaket hazırladık” dedi.

SAÜ’nün YÖK’te ve Türkiye genelinde parlak bir algısı var

Sakarya Üniversitesi’nin hem YÖK’te, hem de Türkiye genelinde parlak bir algısı olduğunu söyleyen YÖK üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, şöyle devam etti: “Sakarya Üniversitesi dualı bir yerdir. Manevi dünyanın önemli sultanlarının duasına sahip olduğunu düşünürüm ben Sakarya Üniversitesi’nin. Sağlam bir zemine sahiptir. Hep içimizde güven taşırız. Bu üniversitede çoban yıldızının parlamasını görmek hepimize mutluluk veriyor. Temelleri sağlam atılmış bir üniversitedir burası. Ülkemizin en önemli ödüllerinden biri olan yılın doktoru ödülünü alan hocamız Sakarya Üniversitesi bünyesinde bulunuyor. Yaptığı iş toplumun üniversitenin önemli işler yaptığını bilmesi ve bundan gurur duyması açısından önemli. Bu sayede topluma moral de aşılanıyor. Teşekkür etmeyi az bilen bir toplumuz. İnsanlara teşekkür etmeliyiz. Başarı gösteren insanları gözeten bir akıl olması lazım ve bunun topluma duyurulması lazım. Böyle bir başarının Sakarya Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilmesi hepimize mutluluk veriyor. Sakarya Üniversitesi’nin algısı da bu şekilde. Bu algıda Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın da katkısı büyüktür. Sakarya Üniversitesi denilince YÖK’te ve Türkiye genelinde çok pozitif, parlak bir algı olduğu görülüyor. Sakarya Üniversitesi tarafından YÖK’e bir başvuru yapıldığında ya da herhangi bir şey önerildiğinde çok önemli bir durum yoksa bu başvuru ve öneri hemen geçer. YÖK’te SAÜ’nün ne kadar imtiyazı olduğunu bilseniz şaşırırsınız. Orada her şeye didik didik bakılıyor. Ancak SAÜ gelince geçsin diyorlar. Hocalarımızı tebrik ediyorum.”

Tıp Fakültesi olarak bize yakışan buydu

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bu başarının yakıştığını belirten Sakarya Kamu Hastaneler Genel Sekreteri Hasan Sağlam ise sözlerini şöyle sürdürdü: “Kalite bakımından kilometre taşı olan organ nakli konusu, baştan gündeme geldiği zaman kafam karışıktı. Bizler temel işlerimizi halletmemiş gözükürken, bu işi nasıl yapacağımız beni endişelendiriyordu. Bir yandan organ naklini de yapalım dedik ama formalite işler de vardı. Musa hocam bitmez bir enerji ile beni ziyaret etti. Bu işi azimle takip ettik. Sonunda bayrağı göndere dikmiş olduk. bu çok güzel bir iş ve bundan gururluyuz. Üniversitemizin uluslararası çapta işler yaptığını, ödüller aldığını biliyoruz ve gurur duyuyoruz. Tıp Fakültesi olarak da bize yakışan buydu. İşin öğrenci eğitimi ve diğer eğitimlerle alakalı olan kısmında ise övünecek bir yerde olduğumuzu düşünüyorum. Biz, 19 hastanenin veya fakültenin içinde, iyi iş yapan iki ilden bir tanesiyiz. Biz bu işleri yaparken en büyük destekçimiz hiç şüphesiz Rektör hocamız oldu. Kemik iliği yapacağız. Tüp bebek çalışmalarımız var. İyi hizmetleri yapabileceğimizi düşünüyoruz. İyi bir üniversitenin iyi bir fakültesiyle, Sağlık Bakanlığı’nın da burada çalışması ile bu kadar kısa sürede bu kadar güzel işleri yapabilmek gurur verici.”

Sağlık insana yapılan bir yatırımdır

Törende bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Şakir Özdikici, “Tıp Fakültemiz, son yıllarda hükümetimizin de vermiş olduğu destekle böbrek ve karaciğer nakilleri yanında birçok nakli yapabilmektedir. Bir taraftan üniversitelerimizin güçlü ve kaliteli bir ekibinin olması, diğer taraftan da hastanelerimizle iş birliği yapması, birbiriyle kaynaşan bir ekip sayesinde olmuştur. Bundan sonra da böyle devam edecektir. Sağlık insana doğrudan yapılan bir yatırımdır. Musa hocamızı ve ekibini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Arkadaşlarımla birlikte başardık

Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Musa Akoğlu da konuşmasında, “Güzel bir gün, insan onur duyuyor. Bana bu başarıyı veren üst akıla teşekkür ediyorum. Bunu arkadaşlarımla beraber başardık. Biz her şeyi Allah için yapıyoruz. Üst makamlar takdir etti ve bundan sevinç duyduk. Bana bugün yılın hekimi ödül verildiyse bu üst akılın gözünün Sakarya Üniversitesi’ni görmesi sayesindedir. Arkadaşlarım bana destek verdi. Bu başarı ortak bir başarıdır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından SAÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Musa Akoğlu’na plaketi ve ödülü verildi. Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

12-04-2016 //
1.536 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.