Yılın En Başarılı Öğrencileri Ödüllendirildi

Yılın En Başarılı Öğrencileri Ödüllendirildi
13.07.2014
675
A+
A-

Sakarya Üniversitesi 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında Fakülte ve Meslek Yüksekokulları’nda, bölümlerini birincilikle bitiren öğrencilere belgeleri ve ödülleri verildi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Üniversite Dereceleri Mezuniyet Töreni’ne Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya il protokolü, öğretim üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı. SAÜ TV’den canlı olarak yayınlanan tören, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği telgrafların okunmasıyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektörü Prof. Dr. Elmas, “Bir hafta boyunca ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde verdiğimiz 13 bin mezun ile 140 bini aşan Sakarya Üniversiteli mezun sayımıza ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu, öğrenciler, veliler ve öğretim üyeleriyle birlikte yaşadık. Bugün ise fakültelerini bölümlerini, üniversiteyi dereceyle bitirenlere ödüllerini vermek için buradayız” dedi.

Sakarya Üniversitesi eski öğretim üyelerinden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e desteklerinden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Elmas, “Üniversitemiz gelişmesinde en büyük desteği mezunlarından, mensuplarından, öğrencilerinden ve onların başarılarından almaktadır. Çağdaş kampüsü, teknolojik altyapısı, eğitim, öğretim ve araştırma olanaklarıyla her geçen gün tercih edilen üniversiteler arasındaki yerini sağlamlaştıran üniversitemiz, yükseköğretim alanındaki küresel gelişmeleri de yakından takip ederek, diğer kurumlara da örnek olmaktadır” diye konuştu. Sakarya Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası alanda aldığı ödüllerden de söz eden Prof. Dr. Elmas, şunları söyledi:

“Yeni eğitim öğretim yılı itibariyle tahmini olarak 2 bin 500’ü aşan yabancı öğrencimiz ve 80 bine varan öğrenci sayımız ile birlikte büyüyen bir üniversite olarak devam ediyoruz. Öğrencilerimiz bilimsel ve mesleki başarıların yanında öğrenci konseyi, kulüp ve toplulukları, sosyal, kültürel çalışmaları ve spordaki etkinlikleriyle her alanda başarıdan başarıya koşmaktadır. Mezunlarımızın bugünlere gelmesindeki en büyük katkı da velilerimizindir. Öğrencilerimize de farklı olmalarını tavsiye ediyorum. Hangi alanda olursanız olun farklılık yaratmaya çalışın. Günümüz değişim zamanıdır ve sizlere önemli fırsatlar sunmaktadır.”

Vali Hüseyin Avni Coş da konuşmasında, Sakarya Üniversitesi’nin Sakarya’nın en önemli kurumu olduğunu dile getirerek, “Her yönüyle ülkemizdeki üniversiteler arasında ayrıcalıklı bir konuma sahip olan Sakarya Üniversitesi, çok önemli bir görevi de yerine getirmektedir. Bu güzide kurumumuzdan bu sene mezun olan öğrencilerimizin sevinçlerini paylaşıyorum. Onlara hayata atılacakları bu dönemde kalbi başarı dileklerimi iletiyorum” dedi. “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” sözüyle öğrencilere seslenen Vali Coş, “Sizlerin de üzerinize düşeni yapacağınıza inanıyorum. Sizleri yetiştiren değerli öğretim üyelerine, değerli anne ve babalarınıza teşekkürlerimi sunuyor, onları tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fakülte, meslek yüksekokulları ve üniversite genelinde birinci olan ve dereceye giren öğrencilere ödülleri ve belgeleri takdim edildi. Ödüllerini il protokolü ve akademisyenlerin elinden alan öğrenciler, mutluluklarını ve heyecanlarını törene katılan aileleriyle paylaştı.

12/07/2014 – ST
675 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.